Chelaru jubilează: în Năvodari va apărea un nou cartier. Guvernul a alocat deja 30 de milioane de lei pentru proiect!

Explicație Foto: Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru a semnat, miercuri, 7 martie, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, contractul prin care Guvernul va finanţa realizarea infrastructurii în Midia Sat.

În urmă cu aproximativ doi ani, circa 20 de familii din Năvodari, care locuiau în cartierul Midia Sat, erau obligate de autorităţile locale să-şi strângă calabalâcul şi să se mute de pe terenurile pe care le ocupau abuziv. La vremea respectivă, degeaba au încercat oamenii să-l înduplece pe primarul orașului, Florin Chelaru, să renunțe la planul de a le demola casele. Unii dintre cei care locuiau fără forme legale în acea zonă de aproape 20 de ani, spuneau că nu au unde să se ducă. Oamenii susțineau la vremea respectivă că, atunci când s-au mutat în zona cu pricina, terenul era doar o mlaștină.

„Cei mai mulți dintre noi au cărat pământ pentru a stabiliza terenul. În urmă cu câțiva ani, Primăria ne spunea că pe acel teren nu se poate construi nimic, pentru că este mlăștinos. Acum vine și ne spune să plecăm pentru că administrația are planuri cu acel teren“, declara Mariana Dudău, unul dintre evacuaţi. Chiar dacă unele cazuri au fost impresionante, edilul Florin Chelaru a explicat atunci că zona barăcilor improvizate, aflată în patrimoniul autorității locale, trebuia eliberată de sarcini deoarece terenurile au fost parcelate şi urmau să fie repartizate tinerilor.

Locuri de casă pentru tineri

În ciuda eforturilor, cele aproximativ 20 de familii care îşi ridicaseră gospodării în toată regula, şi-au făcut bocceluţele şi şi-au văzut de drum. Casele lăsate în urmă de ei au fost demolate, iar în locul lor vor fi construite altele.

„Va fi un adevărat cartier. 215 loturi de teren au fost repartizate tinerilor, în baza Legii nr. 15/2003, iar alte 40 au fost concesionate“, a subliniat Chelaru. Planul primarul începe să dea roade, mai ales că, miercuri, 7 martie, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost semnat contractul prin care Guvernul, cu ajutorul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, va finanţa realizarea infrastructurii în Midia Sat.

WhatsApp Image 2018 03 07 at 23.32.32

Explicație Foto: Sute de tineri din Năvodari vor primi GRATUIT din partea Primăriei un proiect tehnic pentru construcţia de case

„Am semnat, la invitația secretarului de stat Adrian Gâdea și a subsecretarului de stat Marcel Alexandru Stoica un contract de finanțare pentru „Echipare tehnico-edilitară și asfaltare tramă stradală zona Midia-Sat“. Investiția se ridică la o valoare totală de 30.161.328,64 lei și presupune execuția, în cartierul de locuințe pentru tineri, a unei rețele de canalizare de aproximativ 6,8 km – canalizare menajeră în toată zona, execuția rețelei de alimentare cu apă pentru tot cartierul (aprox. 6,99 km), precum și amenajarea și asfaltarea de drumuri în lungime de aproximativ 7 km de strazi la finalul proiectului“, afirmă primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

28661339 2254509351229590 4722072489098378879 n

Proiectele noilor locuințe, puse gratis la dispoziție

Edilul din Năvodari a precizat că lucrările vor fi finalizate, cel mai probabil, anul viitor. Pentru tinerii care îşi vor construi case în zona Midia Sat, primarul Florin Chelaru are şi o surpriză: Primăria le pune la dispoziţie, GRATIS, proiectul tehnic. „În cazul în proiectul suferă moddificări, diferenţa va fi suportată de tineri“, a adăugat Chelaru.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *