CFR a lansat licitația pentru întreţinerea a 1.461 de km de infrastructură feroviară. Regionala Constanța, pe lista de finanțări. Grindeanu: „Vom circula din nou cu viteze de 120 km/h”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă într-o postare pe Facebook, după ce CFR a lansat în licitaţie un contract pentru întreţinerea a 1.461 de km de infrastructură feroviară, că ani de zile infrastructura feroviară a fost ignorată, iar această abordare greşită trebuie să înceteze.

”CFR a lansat în licitaţie un contract pentru întreţinerea a 1.461 de km de infrastructură feroviară. Sunt 4,2 miliarde de lei care trebuie cheltuite pentru ca trenurile să circule din nou cu viteze de 120 km/h si nu cu maximum 30 de km/h, cum circulă acum pe unele tronsoane”, a scris ministrul.

Sorin Grindeanu arată că, „după semnarea contractului vom finanţa din bugetul de stat acordurile cadru pentru Regionalele CFR: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa”.

”Până pe data de 31.03.2022 trebuie depuse ofertele pentru acest Contract care se va derula pe 4 ani! Ani de zile infrastructura feroviară a fost ignorată, iar această abordare greşită trebuie să înceteze!”, mai spune Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *