Spread the love

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit, joi, pentru a discuta despre alegerile locale şi pentru a valida o serie de candidaturi la aceste alegeri. În prag de alegeri, social-democrații au apelat la decapitările de rigoare, pentru întărirea partidului. Astfel, după ce s-a scris că organizația PSD Ilfov este condusă de interlopi, conducerea formațiunii și-a prezentat demisia în bloc și organizația județeană a fost dizolvată. Biroul Permanent al PSD Ilfov a fost dizolvat, iar preşedinte interimar al organizaţiei a fost numit Viorel Iordache. De asemenea, în cadrul CEx, s-a decis și dizolvarea organizației PSD Sector 3. Printr-un alt vot s-a decis cu 58 de voturi pentru și 1 împotrivă ca organizația să fie condusă interimar de viceprimarul general Aurelian Bădulescu, care va fi și candidatul PSD la Primăria Sectorului 3. Actuala conducere era de fapt loială primarului Robert Negoiță, care a plecat din partid și va lupta alături de PRO România la alegerile locale în cadrul Alianței electorale Pro București 2020.

Circ PSD-ist pe… Vasile Dâncu

Revenirea lui Vasile Dâncu în PSD s-a produs într-un stil… așteptat: cu contestări. Dâncu a fost propus pentru a ocupa funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD și Ionuț Vulpescu, pentru funcția de președinte interimar al Institutului de Studii Social-Democrate.

Șefi județeni din Muntenia, Oltenia și Moldova au contestat numirea lui Dâncu și au acuzat legăturile sale cu statul paralel. De asemenea, i s-au reproșat și declarațiile cu privire la performanțele electorale ale organizațiilor din Sud și din Moldova care nu prea ar conta per total, la care și PSD Constanța a reacționat la momentul respectiv. Dâncu a fost sprijinit de câțiva președinți de organizații din Ardeal care au invocat că această parte a țării au nevoie de un om ca el.

După dezbateri, prin vot, Vasile Dâncu a fost ales președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

Alianțe extinse pentru Capitală. Congresul îndelung așteptat, probabil, pe 22 august

Speriați de ascensiunea PRO România, social-democrații trebuie să contracareze. Astfel, au adunat toate forțele disponibile de stânga și au luat decizia în cadrul CEx să meargă cu o alianță extinsă la alegerile din Capitală. Astfel, pentru alegerile locale din Capitală va funcționa o alianță constituită din PSD-ALDE-PPUSL și ADER. La Sectorul 2, PSD îl va susține pe fostul primar Neculai Onțanu, cel care acum candidează din partea ADER.

După CEx, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că s-a aprobat declanşarea procedurilor interne pentru congres, iar acesta ar putea să aibă loc pe data de 22 august. Miza lui Ciolacu o reprezintă, pentru acest Congres, moțiunea de cenzură. PSD amenință guvernul condus de Ludovic Orban cu moțiunea de cenzură imediat după încetarea stării de alertă. Dacă va avea succes în Parlament, se va prezenta glorios la respectivul Congres. Astfel, Ciolacu a afirmat că social-democrații sunt pregătiţi să vină alături de alte forţe din opoziţie cu o propunere de premier, un specialist recunoscut de toată lumea.

„Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate. Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier. O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere. O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri”, a spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *