CEx PSD: Decapitarea organizațiilor cu scoruri mici, amânată! „Avem timp DUPĂ prezidențiale!” EXCLUDERI din partid! Dăncilă: „Trebuie să CÂȘTIGĂM alegerile!”

Liderii județeni ai PSD și conducerea centrală s-au întâlnit marți după-amiază, la sediul central al partidului, într-o ședință a Comitetului Executiv Național, pentru analiza rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă este extrem de nemulțumit de lipsa de mobilizare în teritoriu a edililor PSD. Totodată, o altă temă pe ordinea de zi a fost modul în care fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, s-a poziționat în ultima perioadă. Viorica Dăncilă a anunțat public că atitudinea ministrului Justiției, nu reflectă poziția PSD și că situația acesteia va fi discutată.

Constanța, printre organizațiile cu cartonaș galben

În discuțiile în format restrâns pe care le-au avut PSD-iștii luni și de marți, o parte din liderii partidului au avansat variante dure precum demiteri sau chiar excluderi.

În urma scrutinului din 10 noiembrie, PSD a pierdut fiefurile din Moldova: Suceava (președinte Ioan Stan), Iași (Maricel Popa), Neamț (Ionel Arsene), Bacău (Dragoș Benea), Vrancea (Marian Oprișan), Vaslui (Dumitru Buzatu) dar și județele din Transilvania unde PSD deținea controlul: Maramureș (Gabriel Zetea) și Bistrița Năsăud (Radu Moldovan). Astfel, liderii din Maramureș, Neamț, Vrancea, Bacău și chiar și Constanța au trebuit să dea explicații pentru rezultatele slabe pe care le-au înregistrat.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat marți, înaintea ședinței CEx al PSD că s-au făcut greșeli dar nu trebuie să se discute acum despre excluderi și schimbări din funcție.

„După prezidențiale avem timp să ne întâlnim și să vorbim despre altă organizare”, a spus Zetea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, unul din șefii județeni PSD cu cele mai bune rezultate la ultimele runde de alegeri, a declarat la sosirea ședinței CEx al partidului că el și-ar fi dat demisia dacă nu-și îndeplinea targetul, dar nu poate să le spună el colegilor cu rezultate slabe ce să facă.

Totodată, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că nu va vota nici o excludere din partid. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

Excluderi pe bandă

Liderii de organizații au fost păsuiți, însă nu au fost norocoși fostul ministru al Justiției, Ana Birchall; proaspătul revenit în PSD, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, Cosmin Necula. După ce a fost exclus din partid, Necula a spus că va rămâne un om de stânga și că va candida pentru un nou mandat de primar în 2020.

Birchall nici măcar nu a participat la ședință și a aflat din presă că a fost exclusă din PSD.

„E o ciudățenie această decizie, dar eu îi înțeleg. Eu vreau ca PSD să devină partidul românilor buni. E performanță pentru Viorica. Am văzut că îmi zice Cozmin Gușă. Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Eu rămân simpatizant al PSD, chiar dacă nu mai sunt membru PSD”, a punctat Cozmin Gușă, după ce a aflat de excludere, precizând faptul că vrea să reformeze PSD cu Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Ionel Arsene sau Daniel Tudorache.

Dăncilă: „Trebuie să câștigăm alegerile!

Viorica Dăncilă a anunțat, după ședința CEx, că a stabilit ca fiecare organizație județeană trebuie să obțină 50% plus 1 din voturile care vor fi date în turul doi.

„Strategia pe care o vom avea pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Trebuie să obțină 50% plus 1 din voturi. Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea guvernului Orban”, a spus Dăncilă.

Candidatul PSD a avut o ieșire nervoasă în ședință. Aceasta s-a declarat deranjată de slaba implicare a unor filiale și a spus că ea este dispusă să meargă mai departe în turul doi în ciuda tuturor atacurilor la adresa ei, cu condiția să se implice total și șefii de organizații.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *