Spread the love

Un sondaj realizat de Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM) relevă faptul că cetățenii din Republica Moldova preferă să fie informați în limba română, ceea ce înseamnă că 10 TV, postul de televiziune unionist din Basarabia, este cel mai des urmărit!
Potrivit sondajului CCSM, 71% dintre respondenți spun că se informează din surse în limba română, în timp ce doar 25% folosesc sursele de informare în limba rusă. De asemenea, 58% dintre respondenți spun că citesc știrile de pe Internet în limba română și doar 20% le citesc în limba rusă.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul, şedinţă solemnă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Dragnea, către Candu și Leancă: „Eu vreau să ne unim cu Moldova! Împreună în Europa, dar ca o singură națiune!”

În ceea ce privește aspectele socio-politice, 67% dintre respondenți consideră că Republica Moldova se îndreaptă spre o direcție greșită.

Mai bine de jumătate din cetățenii Republicii Moldova susțin că se informează des de la TV și procente serioase, precum 27% foarte des și 35% des susțin că se informează de pe internet.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Chișinău, centrul românismului. „Adresăm clasei politice din cele două state și comunității internaționale Proclamația Marii Adunări Centenare pentru Reunire”!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *