CET Constanța, atac la PNL: „Dintr-o regretabilă eroare, au adus în fața constănțenilor informații cu iz politic. Să lămurească esența discuțiilor pentru ca mesajul să ajungă în mod corect”

Conducerea Electrocentrale Constanța SA (CET Constanța) anunță, joi, faptul că a luat act de declarațiile liderilor PNL Constanța, informații apărute în mass media locală, urmare a întâlnirii de marți, 20 august 2019, în cadrul Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța.

CITEȘTE ȘI:

„După ce la finalul întâlnirii, liderii PNL Constanța au declarat public faptul că înțeleg importanța preluării rețelei de termoficare la municipalitate, miercuri, 21 august 2019 au venit cu noi precizări. De data aceasta, conducerea PNL Constanța, sperăm noi că dintr-o regretabilă eroare, a adus în fața constănțenilor anumite informații cu iz politic de care conducerea Electrocentrale Constanța SA se delimitează categoric. La fel, conducerea Electrocentrale Constanța SA se delimitează și de afirmațiile următoare:

„Reprezentanții Electrocentrale Constanța SA (…) ne-au confirmat că nu există posibilitatea ca agentul termic să fie oprit în timpul iernii indiferent dacă rețeaua este cumpărată de municipalitate sau rămâne în proprietatea lor.”

Dimpotrivă, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA la întâlnire au vorbit despre necesitatea preluării rețelei de termoficare la municipalitate, în vederea reabilitării și modernizării, în caz contrar existând posibilitatea ca societatea să nu mai poată furniza agent termic, din cauza datoriilor pe care le-ar acumula către furnizori. În aceste condiții, transmitem conducerii PNL Constanța să lămurească esența discuțiilor pentru ca mesajul să ajungă în mod corect la constănțeni”, au transmis reprezentanții CET Constanța.

În ultimele zile au avut loc discuții referitoare la CET. Liberalii au criticat inițiativa Primăriei Constanța de cumpărare a rețelei de transport primar a agentului termic. Totodată, s-au opus proiectului de hotărâre în acest sens de la ultima ședință a Consiliului Local, primarul Decebal Făgădău acuzând că, astfel, se riscă pierderea a 65 de milioane de euro din fonduri europene. De asemenea, Făgădău i-a invitat pe consilierii locali liberali la o întâlnire informală pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la CET Constanța, respectivele discuții fiind programate pentru astăzi, de la 14:00, cu o oră înaintea ședinței extraordinare a Consiliului Local.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.