Certificatul covid, „mort și îngropat”. Mateescu (AUR): „Rămânem adepții libertății de a alege! Vaccinarea este o decizie personală”

Certificatul verde în România devine istorie. Nici PSD nu este de acord cu el, susținând că este tardiv, iar cei de la AUR, care s-au opus cel mai vehement implementării acestui sistem, jubilează… Printre ei, senatorul constănțean Sorin Cristian Mateescu. Parlamentarul constănțean ne-a subliniat faptul că „a condiționa exercitarea dreptului legal la muncă de vaccinare – căci despre asta este vorba în ceea ce privește așa-zisul certificat verde – ar fi fost o măsură cu totul discriminatorie și profund neconstituțională”:

„În ultimele luni, partidele de la putere au încercat să impună obligativitatea prezentării „certificatului verde” pentru a putea exercita dreptul constituțional la muncă. Aceste tentative au eșuat. În primul rând, datorită intervențiilor parlamentare și politice ale partidului AUR și acțiunilor civice ale unui număr foarte mare de români care susțin libertatea și normalitatea. Conform art. 41 din Constituția României, „dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”. Susținătorii acestui „permis” au încercat să oblige majoritatea românilor să se vaccineze pentru a mai putea munci. Ceea ce este cu totul neacceptabil! Încă de la început, am fost adepții libertății de a alege. Administrarea unui vaccin este o chestiune foarte sensibilă, care presupune o decizie personală. A condiționa exercitarea dreptului legal la muncă de vaccinare – căci despre asta este vorba în ceea ce privește așa-zisul certificat verde – ar fi fost o măsură cu totul discriminatorie și profund neconstituțională. Poziția partidului nostru a fost și rămâne fermă împotriva oricărei condiționări de această natură. „Certificatul verde” este o anomalie abuzivă, care trebuie eliminat de urgență!”, a spus senatorul Mateescu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *