CERONAV, pas înainte pentru recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației pe ape interioare

În perioada 19 – 21 februarie 2018 Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a găzduit întâlnirea de lucru a partenerilor proiectului Danube SKILLS, derulat de instituție în calitate de lider pe Programul Transnațional Dunărea.

Partenerii au parcurs programul sesiunii de training a primului curs model dezvoltat pentru practici de siguranță în situațiile de urgență, care pot apărea pe timpul operării navelor fluviale.

CITEȘTE ȘI:

Cupșa, cu ocazia lansării proiectului european Danube SKILLS: „CERONAV evoluează și se consacră ca lider în domeniul managementului proiectelor europene”

Potrivit CERONAV, acesta este un prim pas major în eforturile proiectului de a susține implementarea Directivei Europene 2017/2397,  privind recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației pe ape interioare, precum și dezbaterile care au urmat privind următoarele acțiuni în această direcție.

În ultima zi a întâlnirii a participat domnul Ionel Minea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, care a apreciat perseverența CERONAV de a elabora o strategie pe termen lung pentru punerea în aplicare a noii directive în regiunea Dunării.

„Vom susține în continuare CERONAV în demersurile și eforturile sale consistente în direcția armonizării legislației naționale în concordanță cu reglementările europene în domeniu. De asemenea sprijinim expertiza în domeniul instruirii personalului din transporturi navale, întrucât interesul comun este acela de a menține standarde înalte de pregătire ale personalului navigant din toată Europa, de a susține siguranța navigației, de a proteja mediul înconjurător, toate acestea canalizându-se în direcția unor costuri rezonabile de transport în întreaga Uniune Europeană”, a spus Ionel Minea.

„Avem peste 40 de ani de experiență în domeniul formării navigației maritime și fluviale și suntem deja pregătiți să oferim cursurile obligatorii viitoare într-un nou centru construit în filiala noastră din Galați. În calitate de Partener Lider, am mobilizat o echipă de prestigiu. Astfel, împreună avem abilitățile și experiența pentru a ne îndeplini obiectivele. Este o lucrare tehnică foarte dificilă și complexă!”, a completat și directorul general al CERONAV, Ambasador Maritim IMO, Ovidiu Sorin Cupșa (FOTO).

Johannes Gabriel, prezent la întâlnire ca reprezentant al Programului Transnațional Dunărea a comentat pozitiv susținerea de care se bucură CERONAV din partea Ministerului Transporturilor în demersurile inițiate în cadrul acestui proiect.

Potrivit CERONAV, proiectul are un consorțiu de 14 parteneri din 8 țări dunărene și 7 parteneri strategici din Franța, Olanda, Belgia, Cehia și Germania și se va derula pînă la finele lunii iunie 2019.

CITEȘTE ȘI:

CERONAV prezent la Strasbourg, pentru prezentarea proiectului Danube SKILLS

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.