CERONAV marchează Ziua Navigatorului. 2021 are deviza #FairFuture4Seafarers – Viitor echitabil pentru navigatori

Anual, la 25 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Navigatorului. În 2021 se împlinesc 11 ani de la instituirea acesteia și are deviza #FairFuture4Seafarers –  Viitor echitabil pentru navigatori. În urma pandemiei COVID-19, navigatorii au fost supuși unor condiții de muncă dificile, înconjurați de incertitudini și dificultăți în ceea ce privește debarcarea, accesul la facilitățile medicale de pe țărm, re-aprovizionarea, schimbarea echipajului și repatrierea.

Potrivit CERONAV, cu această ocazie, în anul 2021, se vor continua demersurile pentru un sprijin guvernamental mai mare pentru navigatorii din spatele pandemiei COVID-19, subliniind totodată necesitatea ca toți navigatorii să primească aceleași standarde de îngrijire, standarde de siguranță și bunăstare la locul de muncă atât acum, cât și în viitor.

Organizația Maritimă Internațională – IMO încurajează guvernele din întreaga lume să fie alături de personalul navigant în contextul crizei pandemice și să se asigure că sunt puse în aplicare programe de vaccinare pentru a sprijini navigatorii. CERONAV dorește să mulțumească întregului personal navigant pentru sacrificiul și dăruirea cu care își desfășoară activitatea! La mulți ani navigatori români, oriunde v-ați afla și multă sănătate!”, a transmis directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupșa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.