CERONAV: „Deținem cea mai modernă flotă de ambarcațiuni”

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV anunță, miercuri, că și-a dezvoltat flota de ambarcațiuni prin finalizarea cu succes a unui proiect lansat în anul 2011.

Este vorba despre poligonul de antrenamente pentru mijloacele de salvare din baza nautică a CERONAV, amplasat pe malul lacului Siutghiol. În anul 2015, CERONAV a finalizat execuţia structurilor metalice cu platforme cu paletaj din tablă striată şi scări metalice, structuri pe care au fost montate instalaţiile de lansare şi recuperare a trei ambarcațiuni de salvare dedícate, cu sisteme de lansare aferente.

Barca TEMPSC cu grui platformă și barca de salvare rapidă cu grui pivotant vor fi utilizate la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (Offshore Lifeboat Coxswain).

Barca de salvare de tip total închis cu instalație de lansare prin cădere liberă va fi utilizată la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (BOSIET, FOET, Offshore Lifeboat Coxswain).

Valoarea totală a investiţiei este de 1.668.441,89 RON cu TVA inclus.

„Organizarea de cursuri în domeniul transportului naval presupune ca echipamentele de instruire să îndeplinească anumite condiţii impuse de legislaţia naţională, reglementări U.E., cât şi Convenţiile Organizaţiei Maritime Internaţionale (I.M.O.) şi OPITO. Proiectul este semnificativ pentru CERONAV, prin creșterea calității programelor de instruire, dar are o importanță majoră pentru generațiile viitoare, datorită creșterii mobilității forței de muncă din sectorul maritim și offshore”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

 

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*