Ceremonia de învestire a lui Biden va include un segment în memoria americanilor ucişi de coronavirus

Evenimentele organizate pentru învestirea lui Joe Biden, care va avea loc pe 20 ianuarie, vor include un segment în memoria americanilor ucişi de coronavirus, a anunţat Presidential Inauguration Committee. Ceremonia memorială va avea loc pe 19 ianuarie, la ora locală 17:30, la Lincoln Memorial.

Inaugurarea preşedintelui-ales Joe Biden şi a vicepreşedintelui-ales Kamala Harris reprezintă începutul unei noi călătorii naţionale”, a spus directorul de comunicare al PIC, Pili Tobar:

„În mijlocul unei pandemii – când mulţi americani deplâng pierderea familiei, prietenilor şi vecinilor – este important să îi omagiem pe cei care au murit, să reflectăm la ceea ce a fost una dintre cele mai provocatoarea perioade din istoria naţiunii noastre şi să ne reînnoim angajamentul de a opri împreună pandemia şi de a reconstrui naţiunea”.

Bazinul din faţa Lincoln Memorial va fi luminat în timpul evenimentului. Va fi prima dată când acest loc va fi folosit pentru a comemora vieţile pierdute ale americanilor. PIC a cerut tuturor localităţilor americane să ia parte la eveniment, prin sunet de clopote de biserică şi prin luminarea clădirilor la aceeaşi oră. Ceremonia va aduce un omagiu celor peste 344.000 de oameni care au murit în SUA din cauza SARS-CoV-2. Cele mai multe dintre evenimentele programate pentru învestirea lui Biden vor fi regândite, din cauza pandemiei.

Revanșa lui Trump

Un hotel al lui Donald Trump din Washington DC a majorat de peste cinci ori preţul camerelor pentru rezervările făcute în perioada în care Joe Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte al SUA. Hotelul Trump International a afișat pe site-ul său tarifele crescute ale camerelor pentru sejururi care coincid cu ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden. Potrivit site-ului oficial al hotelului, este necesară o şedere de minim două nopţi pentru toţi oaspeţii care călătoresc în respectiva perioadă. Tarifele sunt crescute la 2.225 de dolari pe noapte între 19 și 20 ianuarie, față de 400 cât era costul unei camere în restul anului.

Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea în alegerile prezidențiale, deşi victoria i-a fost atribuită oficial lui Biden la începutul lunii noiembrie. În schimb, Trump a declanşat o serie de atacuri în justiţie punând la îndoială validitatea rezultatelor alegerilor. Dintre zecile de procese intentate de Trump până acum, nu a câştigat nici unul.

În acest moment nu este clar dacă Trump va participa la ceremonia de învestire a lui Biden.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.