Spread the love

De Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, pe 14 iunie, KMG International a donat echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, care va crește capacitatea tehnică a acestei instituții medicale. Valoarea totală a echipamentelor este de 65.000 RON.

CITEȘTE ȘI:

„În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităților din Constanța: că vom continua să ne implicăm și să îmbunătățim calitatea vieții în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, o instituție medicală care salvează vieți zilnic, a fost devenit prioritar pentru noi și pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă”, a precizat Alexey Golovin, vicepreședintele al Grupului KMG International.

Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite și un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine.

„Donația de echipamente este binevenită și ne ajută să împrospătăm setul de echipamente critice, esențiale activității medicale specifice pe care instituția le are. Echipamentul de conservare a concentratelor trombocitare corespunde tuturor cerințelor tehnice în domeniu la nivelor UE. Celălalt echipament este un dispozitiv utilizat la recoltarea sângelui, care este un model performant”, a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Constanța.

Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni și va intra la scurt timp în funcțiune. O campanie de donat sânge va fi desfășurată în rafinăria Petromidia, anunță reprezentanții companiei. Această campanie are ca scop conștientizarea importanței donării de sânge, fără de care pacienții ce necesită transfuzii sanguine nu pot fi tratați.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *