Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, aproape de inaugurare. Țuțuianu: „Va putea deservi 130.000 de locuitori ai județului Constanța”

Consilierii județeni s-au reunit, vineri, în ședință ordinară, în cadrul căreia au adoptat, printre altele, proiectul de hotărâre privind modificarea statutului de funcții și organigramei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.

Este, practic, vorba de Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Năvodari, pentru care, conform proiectului adoptat vineri de toți cei 30 de consilieri județeni prezenți, va beneficia de 41 de cadre medicale, investiția CJC ridicându-se la 20 de milioane lei, până în prezent.

„În acest stabiliment vor fi paturi de zi, paturi de noapte și, în același timp, toată aparatura va fi nouă. Am pus la dispoziție din bugetul CJ toate sumele necesare. În funcție de necesitățile pe care le va avea acest complex, vom mai suplimenta dacă este nevoie. În viitor, avem în vedere o secție de ginecologie în cadrul acestui complex. În UPU la SCJU avem o mare problemă cu aglomerația, tocmai de aceea am venit cu această idee, să nu mai supraaglomerăm SCJU cu cazurile mai puțin grave. Cred că, la ora actuală, va putea deservi 100 – 130.000 de locuitori ai județului. Nu pot garanta un termen fix, pentru că nu știu cât de repede se vor derula procedurile și cum va fi cu contestațiile, dacă nu vor fi contestații și lucrurile se vor desfășura normal, ar trebui undeva în primăvară să facem inaugurarea și locuitorii să beneficieze de servicii medicale. Clădirea este terminată, mai trebuie doar dotată, avem și avizele, doar să vină doctorii și aparatura”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, după ședință.

Cele 41 de posturi vor fi repartizate astfel: 12 medici specialiști, 19 asistenți medicali, 2 chimiști, 2 registratori și 6 îngrijitoare. Totodată, viitorul Centru Multifuncțional va asigura servicii de medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie – cu spitalizare de zi și va beneficia de laborator de analize medicale și săli de tratament.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.