Centrul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, trecut oficial în subordinea Consiliul Județean Constanța. Țuțuianu jubilează: „Bolnavii cu afecțiuni grave vor avea, din nou, un centru dedicat“

Veste uriașă pentru bolnavii de cancer din județul Constanța! Centrul de îngrijiri paliative Casa Soarelui a fost trecut, oficial, în subordinea Consiliul Județean Constanța. Anunțul a fost făcut vineri de președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, ca urmare a hotărârii de Guvern.

„O mare reușită pentru locuitorii județului Constanța. Astăzi, Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Mulțumesc autorităților centrale pentru că mi-au ascultat solicitarea și astfel, curând, bolnavii cu afecțiuni grave vor avea, din nou, un centru dedicat. Vom acceleră procedurile necesare pentru a echipă acesta locație conform reglementărilor legale și promit constănțenilor că vom redeschide, în cel mai scurt timp, Casă Soarelui în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța-Secția Oncologie“, a declarat Marius-Horia Țuțuianu.


Informația a fost confirmată și de Guvern, care a anunțat faptul că în ședința de Guvern de vineri a aprobat HG privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța.

„Imobilul la care facem referire este Centrul de îngrijiri paliative Casa Soarelui. Decizia a venit că urmare a unei solicitări a Consiliului Județului Constanța. Potrivit acestei solicitări imobilul nu își va schimba destinația și va fi folosit pentru îngrijirea bolnavilor cu afecțiuni grave. Odată ce hotărârea va intra în vigoare, vor fi demarate procedurile de predare în administrare a imobilului către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Casa Soarelui va deveni, conform prevederilor legale, Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secției de oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și va fi dotată și se va asigura personal medical calificat pentru îngrijirea pacienților internați în această secție“, se arată în comunicatul Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

Se înființează compartimentul de îngrijiri paliative la secția de oncologie a Spitalului Județean. Țuțuianu: „Managerul Spitalului trebuie să facă un proiect și să inaugurăm până în toamnă”

Amintim că, în 21 mai, consilierii județeni au adoptat, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat în municipiul Constanța, str. Piatra Craiului nr.4, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța. Practic, este vorba despre transmiterea unui imobil din proprietatea statului în administrarea Consiliului Județean Constanța, pentru înființarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ și-a închis porțile în toamna anului trecut. Din 2007, când a fost înființat, peste 4.000 de pacienți bolnavi de cancer au primit îngrijire și tratament, însă contractul de închiriere pe care îl avea centrul cu Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) s-a încheiat în 2016. Inițial, cei de la centru au crezut că îl vor putea reînnoi pentru încă cinci ani, dar li s-a transmis de la DSPJ că după ce își vor rezolva problemele legate de intabulare și cadastru, vor recurge la o licitație pentru închirierea acestui spațiu. Astfel, la 1 septembrie 2017, a avut loc concedierea colectivă a personalului de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“, iar pacienții au fost redați familiilor.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu, despre Secția de Radioterapie: „Suntem în linie dreaptă, pregătim amplasarea acceleratorului linear de particule”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*