Spread the love

Sistemul medical din România nu se prezintă în cea mai bună formă. În multe dintre zonele rurale, de exemplu, cabinetele medicale sunt scumpe la vedere, iar în multe comune farmaciile lipsesc cu desăvârșire. Sătenilor nu le rămâne decât să străbată zeci de kilometri până în orașele sau localitățile învecinate care au dispensare.

CITEȘTE ȘI:

Drum pentru devierea traficului greu: Localitatea Fântânele va avea centură ocolitoare

În aceeași situație sunt și localnicii din comuna Fântânele, care sunt nevoiți să se deplaseze până în comuna imediat învecinată, Cogealac, dacă au vreo problemă medicală. Anul acesta, administrația locală plănuiește să înființeze un centru medical în comună.

„Clădirea în care va funcționa centrul medical a fost ridicată de la zero și va avea parter plus un etaj, o suprafață utilă de 270 de metri pătrați. La parterul clădirii va funcționa un centru de primiri urgențe, sală de tratament, un cabinet pentru medicul de familie și un punct de informare. La etaj, vor funcționa două cabinete medicale, plus o farmacie“, a declarat primarul Comunei Fântânele, Gheorghe Popescu, pentru TOMIS NEWS.

El a adăugat că medicii vor lucra prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și nu vor fi plătiți de la bugetul local.

„În măsura în care ne-ar permite ca în organigramă să prindem și un cadru medical, să îl avem în Fântânele, de intervenție, care să fie la dispoziție timp de 24 de ore, ne-am bucura. Dar e prea devreme să discutăm de această problemă. Cert este că, în noul centru medical, locuitorii din Fântânele vor putea efectua și câteva analize de specialitate, gen EKG sau ecografii și nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la Cogealac. În plus, în noul centru va funcționa și un cabinet stomatologic, care va fi deschis imediat după Paște”, a mai spus primarul din Fântânele, pentru TOMIS NEWS.

Gheorghe Popescu spune că prioritate în viitorul centru medical îl vor avea cei aproximativ 1.600 de locuitori ai comunei.

„Dar, dacă vine un cetățean din Mihai Viteazu cu o durere de măsea sau o altă problemă medicală nu putem să-l refuzăm. Însă, repet, prioritate vor avea locuitorii din Fântânele“, a concluzionat Gheorghe Popescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *