Centrele de VACCINARE anti-covid din județul Constanța

Guvernul Cîțu a amânat adoptarea Ordonanței de Urgență inițiată de Ministerul Sănătății privind înființarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical implicat în campania de vaccinare. În absența Ordonanței, nu se pot organiza centrele de vaccinare necesare pentru debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare. OUG a stârnit revolta primarilor la adresa ministrului Sănătății care nu a prevăzut sursa de finanațare pentru adminstrațiile locale. Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern de miercuri că OUG va fi adoptată vineri, dată până la care speră să aibă toate avizele necesare. Cîțu susține că „nu este târziu” și că nu este afectată etapa a doua a campaniei de vaccinare. 

În privința județului Constanța, centrele de vaccinare sunt următoarele:

Constanța: Pavilionul Expozițional și Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” – Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament; Medgidia: Policlinica din cadrul Spitalului Municipal; Mangalia: Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia; Năvodari: Centrul multifuncțional de sănătate Năvodari; Cernavodă: Fosta cantină incintă campus școlar și Spitalul Orășenesc Cernavodă; Ovidiu: Centrul Cultural Elena Roizen; Valu lui Traian: Centrul pentru Tineret; Eforie: Complex „Steaua de Mare”; Cumpăna: Centrul socio-educativ; Hârșova: Spitalul Hârșova; Mihail Kogălniceanu: Grădiniță; Negru Vodă: Fostul Cinematograf; Cobadin: Căminul Cultural Cobadin; Techirghiol: Centrul Sportiv Sparta; Băneasa: Incinta SAJ și Cogealac: Grădiniță.

Primarii au acuzat ministerul Sănătății că Ordonanța îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare, precum și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, fără a le fi alocate și resursele financiare necesare. Ulterior, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că ministerul ar putea suporta plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, însă pentru amenajarea centrelor primarii ar trebui să ceară bani la Ministerul Dezvoltării. Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că Guvernul va adopta OUG privind organizarea centrelor de vaccinare și plata personalului medico-sanitar într-o nouă ședință, vineri, însă a dat de înțeles că actul normarmativ nu va acoperi în întregime costurile de amenajare a centrelor așa cum au solicitat primarii. Premierul le-a transmis acestora că așteaptă criterii clare pentru decontarea cheltuielilor.

Vă spun că nu banii sunt o problemă. (…) Trebuie clarificat clar mecanismul de plată. Cred că mergem prin Ministerul Sănătății și finanțat de la bugetul de stat. În trecut nota de plată a fost supraevaluata și vreau să mă asigur că avem criterii clare prin care aceste cheltuieli vor fi decontate. Mergem și în direcția fondurilor europene pentru decontarea unor cheltuieli”, a spus premierul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *