Cele mai bune modalități prin care să faci bani în 2021

Anul ce tocmai a trecut, prin prisma unicității sale, a stârnit o mulțime de modificări la nivel organizațional, atât în viețile noastre cât și în structurile de business. Cum situația generată de pandemie a supus majoritatea companiilor la schimbări drastice, acest lucru a dus, după caz, la o scădere economică înregistrată de acestea sau la un avans neașteptat. În același fel, un număr uriaș de oameni au rămas fără un loc de muncă ori s-au văzut forțați să se orienteze spre alte domenii. Iar cum măsurile de siguranță au dus la izolare la domiciliu pe parcursul întregului an, tot mai mulți dintre noi, am găsit soluții pentru a ne suplimenta veniturile, prin intermediul internetului.

Mai jos găsești o listă cu cele mai bune variante pentru cum să faci bani de acasă – și nu numai, în 2021. Ție care ți se potrivește cel mai bine? 

Chestionare online

Mii de companii internaționale care se ocupă cu studii de marketing, sunt în plin proces de recrutare de noi participanți care să completeze chestionare online. Și să fie plătiți pentru asta. Ce-i drept, acest tip de activitate este văzut mai degrabă ca fiind unul potrivit pentru studenți sau cei care au deja o sursă de venit. Dar chiar și așa, completarea de chestionare online îți poate aduce venituri în plus. Iar asta în timp ce te și distrezi răspunzând la întrebări interesante, de la părerea personală legată de cele mai recente evenimente în care a fost implicat Donald Trump până la opinia asupra ultimului telefon lansat de Samsung.

În ceea ce privește plata, află că pentru cele câteva minute pe care le petreci completând chestionarul, ești răsplătit cu o sumă medie de 5 dolari. Dintre cele mai prolifice astfel de companii, noi îți recomandăm să lucrezi cu: Toluna, Branded Surveys, LifePoints, Opinion Outpost sau Survey Junkie. Swagbucks în schimb, te răsplătește și pentru timpul petrecut online pe anumite site-uri, jucând jocuri sau vizionând diferite videoclipuri.

Crearea propriului website

Cea mai intuitivă metodă pentru a-ți face produsul cunoscut este printr-o platformă online. Așa că dacă vrei să te vinzi, trebuie să ai un website. Iar aici, alegerea este doar a ta, în ceea ce privește conținutul prin care intenționezi să faci bani. Poate să fie un blog de călătorii, conținut video care se referă la gătit sau un magazin virtual unde să vinzi produse handmade, cu care te-ai deprins pe perioada pandemiei.

Pentru a-ți crea un website, nu este neapărată nevoie de aptitudini speciale – poți începe printr-un layout simplu și care să-ți îndeplinească toate nevoile de moment. O altă variantă mai simplă, este să te folosești de platforme precum Bluehost sau Wix, unde, în maximum 20 de minute, te alegi cu website-ul personal. Nu uita să-l promovezi apoi pe orice canal de social media și ușor-ușor, să te îndrepți spre succesul scontat.

Freelancing

Ultimii ani au venit cu o mișcare complet revoluționară, dând naștere unei generații noi de oameni care aleg freelancing-ul. Practic, asta presupune oferirea unor servicii, de cele mai multe ori, prin intermediul unor platforme online, contra cost. Așadar, ai posibilitatea de a lucra la anumite proiecte postate de angajatori, de acasă, iar la finalul proiectului, ești plătit pentru munca depusă.

Două dintre cele mai mari platforme de acest gen sunt Fiverr și Upwork, locurile de întâlnire între angajatori și freelanceri. Iar domeniile sunt infinite, așa că sigur o să găsești ceva de făcut care să-ți aducă bani. De la a scrie articole sau recenzii, la proiecte de design grafic sau traduceri. Așa cum te-ai aștepta, aceste platforme percep și ele un comision la fiecare proiect acordat, atât din partea angajatorului cât și a freelancerului.

Job part-time

Un job part-time poate reprezenta soluția perfectă pentru momentul în care nu dispui de mult timp liber sau atunci când vrei să-ți suplimentezi veniturile în doar câteva ore de muncă zilnic. Iar cum acest an ne-a făcut să ne orientăm către noi joburi mici pe care să le facem cu o simplă conexiune la internet, variantele sunt multiple.

Te poți îndrepta către joburi și proiecte online, ce țin de partea de marketing sau PR, prin rețelele de socializare. O altă variantă este de a lucra cu o companie pe domeniul tău de activitate, printr-un contract part-time, lucru ce-ți aduce atât stabilitatea contractuală dar și libertatea de a-ți organiza timpul așa cum îți dorești.

YouTube

Dintre toate aceste uriașe beneficii aduse în viața noastră de avansul tehnologic, trebuie să recunoaștem că YouTube este una dintre cele mai folosite platforme din lume. De fapt, zilnic, la nivel global, există mai multe căutări pe YouTube decât pe Google. Așa că o modalitate incredibilă de a face bani în acest an, este prin postări de conținut video pe YouTube.

Dacă te întrebi în ce direcție să te uiți, atunci când vrei să creezi un canal de YouTube, ei bine, variantele sunt nenumărate. De la video blog-uri de gătit, proiecte DIY (do it yourself), filmulețe despre îngrijire sau dezvoltare personală. Accesează-ți creativitatea și crează conținutul ce te reprezintă cel mai bine. Următorul pas este să-l uploadezi pe YouTube și să aștepți milioanele de vizualizări – de unde vin și banii, de altfel. Astfel, la fiecare o mie de vizualizări, tu ești plătit din campaniile de advertising. Și cu cât ești mai popular prin conținutul livrat, cu atât banii pe care-i faci sunt mai mulți. Nu uita însă de promovare – social media fiind mediul perfect pentru a te face cunoscut și a-ți crește numărul de vizualizări. 

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la îndemână pentru a face bani în acest nou an. Dacă preferi să lucrezi de acasă, tot ce ai nevoie este o conexiune stabilă la internet. Astfel, îți poți urma pasiunile, ca mai apoi să transformi toate acele lucruri învățate în pandemie – de la obiecte de decorațiune interioară la gătit sau pictură, în bani. Fă-ți un website pentru a te promova sau lucrează pe proiecte de freelancing cu alți oameni la fel ca tine. Verifică astfel ce fel de activitate ți se potrivește cel mai bine și care este cea mai utilă variantă de a face bani.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.