Spread the love

Teritoriul României se va extinde! Nu e vorba despre realipirea Basabiei la România, ceea ce ar fi normal, ci despre extinderea plajelor litoralului românesc. În prima fază, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), grație unui proiect cu finanțare europeană, a extins plajele din cinci zone ale litoralului românesc – Tomis Nord (zona Reyna), Tomis Centru (zona Trei Papuci), Tomis Sud (plaja Modern), Eforie Nord și Mamaia Sud, care au fost transformate din petice de nisip în frumoase întinderi. În total, prin extinderea plajelor, s-a reuşit mărirea suprafeţei României cu 44 de hectare. Prezentă pe litoral, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat că proiectul privind extinderea plajelor de pe litoralul românesc va continua cu faza a doua.

„Este un proiect de care sunt legată, în mod special. Acum, luna septembrie, suntem pregătiți să semnăm contractul de finanțare pentru o modernizare și o reducere a eroziunii costiere pe o lungime a litoralului de 30,54 de kilometri, de la Năvodari, porțiunea care a mai rămas, și până la 2 Mai. Valoarea acestui proiect este de un miliard de euro și probabil că în cursul lunii septembrie vom putea semna acest proiect important. Proiectul se află în fază finală de pregătire, procedura de achiziție publică pentru contractele de lucrări aferente locurilor Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie și stăvilare este estimată a fi finalizată până la sfârșitul anului în curs, urmând ca lucrările să demareze în cursul anului 2019. Termenul asumat pentru celelalte contracte de lucrări Costinești, Neptun Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Balta Mangalia, Saturn, Mangalia, 2 Mai este până la sfârșitul actualei perioade de programare, până în 2023”, a afirmat Constanța Rovana Plumb.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Apelor și Pădurilor, Deneș, anunță, la Constanța, valuri de investiții și reabilitări de plaje: „Răpim mării 2 milioane mp de nisip și alocăm reabilitării costiere 752 milioane de euro”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *