Cei nemulțumiți de soluția din Dosarul 10 august pot merge la CEDO

Dosarul violențelor din 10 august a fost clasat definitiv de Tribunalul București. Șapte organizații ale societății civile și-au exprimat indignarea față de această decizie și au anunțat că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Avocatul Nicoleta Popescu, specializată în astfel de spețe și cea care a reprezentat cauza Laurei Codruța Kovesi la CEDO, a explicat în exclusivitate pentru RFI cum ar putea decurge lucrurile în cazul unui proces intentat la CEDO.

Dosarul violențelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă procedurile judiciare nu au fost respectate sau dacă nu a existat o anchetă efectivă în acest dosar”, a declarat la RFI Nicoleta Popescu, cea care de curând a reprezentat-o cu succes la CEDO pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

În contextul în care mai multe ONG-uri au anunțat că vor contesta la CEDO decizia Tribunalului București, avocatul subliniază că o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului trebuie inițiată în maximum 6 luni de la comunicarea motivării deciziei Instanței. Pe de altă parte, mai spune Nicoleta Popescu, orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din 10 august 2018 poate merge la CEDO.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *