Cei doi arși în explozia de la Petromidia, TRANSFERAȚI în Germania. Bărbat rănit: „Compania zice că mă simt bine, dar informațiile sunt TOTAL ERONATE! ABIA MĂ RIDIC DIN PAT!”

Cei doi pacienţi de la Spitalul Floreasca, răniţi grav în explozia de la Petromidia, au fost transportaţi luni, în Germania, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, arată un comunicat al MApN.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale. Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian, în jurul orei 11:00.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani rănit în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia şi internat în Constanţa susţine că starea sa de sănătate nu este aşa de bună cum a anunţat compania, el precizând că se deplasează foarte greu şi că o fractură de os nu se poate repara în câteva zile. La rândul său, soţia bărbatului decedat în urma exploziei a scris un mesaj emoţionant pe Facebook. „Noaptea e acel moment când nu îţi mai aparţii, când vrei să plângi şi să ţipi până ar începe să îţi sangereze corzile vocale de durere, dar nu poţi pentru că te temi să nu trezeşti şi sperii copilul şi ajungi în punctul în care eşti nevoit să ţipi, să urli şi să plângi în şoaptă…P.S. aşa arată iadul!!!”, afirmă femeia.

KMG International a anunţat că bărbatul de 27 de ani internat în Constanţa a început să meargă şi se recuperează rapid dupa intervenţia chirurgicală de vineri seară, iar cadrele medicale de la Spitalul Judeţean estimează că el va fi externat în perioada următoare. Bărbatul a reacţionat pe Facebook, afirmând că starea sa de sănătate nu este aşa de bună.

Nu ştiu cine oferă aceste informaţii, dar sunt total eronate. Eu abia mă pot ridica din pat (Cu sacrificii foarte mari şi ajutor din partea asistentelor), să merg până la toaletă şi ei deja oferă informaţii că îmi revin foarte repede şi mai am putin şi joc şi fotbal. O fractură de os nu se repară în 4 zile. Să vă fie ruşine !!!”,. a transmis bărbatul respectiv pe Facebook.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, care a murit în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, va fi înmormânat luni, anunţul fiind făcut de soţia sa pe pagina ei de Facebook. Ea a mai postat un mesaj pe Facebook despre stările prin care trece după decesul soţului ei.

Posibil că aşa se face, posibil că asta e ca atunci când te întâlneşti cu cineva pe drum, îl întrebi „ce faci”, dar nu mai aştepţi răspuns la întrebare pentru că ştii că va răspunde cu <>. Aşa şi acum cu întrebarea <> Sau aia <>… Eu personal cred că ei nu ştiu ce zic… Într-adevăr, e nevoie de ajutor, dar cam atunci când nimeni nu e disponibil, cam atunci când voi ăştia cu ajutorul v-aţi pus la somn şi aţi pus capul pe perna liniştiţi sau sunteţi deja la al treilea vis. Ziua e bine, e mai linişte în suflet, sunt mulţi oameni în jur, toată lumea vorbeşte, e acel furnicar de care nici gândurile nu ţi le auzi, ziua o pot numi un fel de „amortizor al durerii”… Daaaaar pedeapsa vine noaptea. Cică noaptea ar trebui să fie un sfetnic bun, vă zic eu, nu, nu e! Noaptea e acel moment când se închid uşile şi acele sute de mâini întinse cu ajutoare dispar în ceaţă. Noaptea e acel moment când nu îţi mai aparţii, când vrei să plângi şi să ţipi până ar începe să îţi sangereze corzile vocale de durere, dar nu poţi pentru că te temi să nu trezeşti şi sperii copilul şi ajungi în punctul în care eşti nevoit să ţipi, să urli şi să plângi în şoaptă…P.S. aşa arată iadul!!!”, a postat femeia.

Un bărbat a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma exploziei urmate de incendiu de la Rafinăria Petromidia. Cei doi răniţi internaţi la Bucureşti ar putea fi transferaţi la o clinică din străinătate după ce cadrele medicale şi-au dat acordul în acest sens.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *