Cehia anunță relaxarea măsurilor restrictive

Guvernul din Cehia va permite de joi redeschiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în contextul în care actualul val al pandemiei de coronavirus scade, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, potrivit Reuters.

Cehia va reduce nivelul de risc de la 4 la 3 (pe o scară până la 5), ceea ce înseamnă că toate magazinele şi restaurantele se pot deschide, dar trebuie să limiteze numărul de clienţi pentru a permite distanţarea socială. De asemenea, interdicţia de ieşire din casă pe timp de noapte va fi ridicată, însă barurile trebuie să închidă până la ora 22.00. Muzeele şi galeriile de artă se pot deschide, la o capacitate limitată, iar activităţile sportive individuale de interior pot fi reluate. Oamenii se pot aduna în grupuri de până la 50 în exterior şi de până la 10 în interior, faţă de un maximum de şase în prezent.

Guvernul este conştient că relaxarea restricţiilor ar putea încetini scăderea numărului de cazuri, dar intenţionează să contracareze acest lucru prin înmulţirea testelor antigen, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cu cât intervalul în care magazinele sunt deschise înainte de Crăciun este mai mic, cu atât concentrarea de persoane în magazine va fi mai mare„, a spus el într-o conferinţă de presă.

Numărul total de cazuri de infectare a ajuns sâmbătă la 518.649, iar cel al deceselor, la 8.054 în această ţară de 10,7 milioane de locuitori. Numărul zilnic de noi cazuri a scăzut sub 5.000 în şase din ultimele şapte zile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *