Ce înseamnă semnul „degetul sus – degetul jos” făcut de liderul de grup în Parlament când se votează în plen

Invitat la „Puterea Știrilor” de la psnews.ro, senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a explicat ce semnificație are semnul făcut cu degetul în sus sau în jos de liderul de grup al partidului când se votează o lege în Parlament.

„Eu, care n-am făcut politică până acum, am fost dușmanul politicii, vreau să vă spun că am întâlnit o echipă frumoasă la PSD. Vreau să vă mai spun că ce vedeți în Parlament, cu liderul de grup arătând degetul în sus sau degetul în jos nu e că cineva îți impune cum să votezi sau cineva te obligă cum să votezi. De fiecare dată, înainte de vot, ne adunăm în cadrul grupului parlamentar și discutăm. Eu, cum sunt în comisiile de Muncă, de Agricultură, de Buget-Finanțe, votez în comisie. Dar, de exemplu, profesorul Streinu Cercel cu siguranță nu știe cum să voteze la Agricultură și atunci întreabă: ”Matieș, cum ai votat la Agricultură, la legea care e pe ordinea de zi?” Și când se ajunge la votul în plen, liderul de grup le spune ce a spus Matieș și colegilor. La fel, unde nu mă pricep, de exemplu la medicină, acolo spun domnii profesori Bodog, Cercel sau alți colegi care sunt profesioniști în domeniu, acolo ei spun ei cum să votăm”, a precizat social-democratul.

Matieș a vorbit și despre principalele realizări ale PSD, dar și ale sale, în privința inițiativelor legislative din 2021.

„Sunt foarte multe, de la scăderea TVA-ului la lemn, pentru că în mediul rural 80% se încălzesc cu lemne. De la 19% la 5%, vorbim de o diferență de 14%, sunt niște bani care le rămân oamenilor. De asemenea, am lucrat foarte mult pe combaterea practicilor comerciale neloiale, adică hypermarketurile să nu-și mai bată joc de producătorul român. A ieșit o lege care e acum în Camera Deputaților, la vot”, a punctat senatorul PSD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *