CCR s-a pronunțat pe conflictul dintre președinte și Guvern: Iohannis să semneze DE ÎNDATĂ pentru miniștri interimari! Dăncilă să VINĂ ÎN PARLAMENT!

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor. CCR a decis ca președintele să motiveze refuzurile de remaniere, să îi revoce pe miniștrii propuși spre demitere de premier și să semneze pentru propunerile de interimate. Astfel, premierul va trebui să se prezinte în Parlament pentru un vot de reconfirmare a noii structuri în termenul constituțional.

Decizia CCR este general obligatorie imediat după publicarea deciziei însoțită de motivarea ei în Monitorul Oficial al României.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la decizia dată de CCR și a declarat că aceasta nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul.

„Curtea Constituţională a luat astăzi în discuție actuala situație politică. Și, prima observație pe care aș face-o – decizia de astăzi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni, acum. Un lucru este cert, Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte, prin plecarea ALDE de la guvernare și Prim-ministrul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere. Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare”, a spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

De partea cealaltă, premierul Viorica Dăncilă acuză un abuz din partea preşedintelui, căruia îi cere să semneze de îndată decretele și, totodată, se va prezenta în Parlament.

Așteptăm ca președintele să semneze de îndată decretele și să își îndeplinească atribuțiile respectând Constituția pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conștient! Îi cer președintelui Iohannis să nu se mai joace cu legea fundamentală și cu soarta românilor. Este periculos pentru democrație și pentru stabilitatea țării să avem la Cotroceni un candidat lipsit de respect pentru lege și de responsabilitate pentru soarta românilor. Așa cum am mai spus de nenumărate ori, vom merge în Parlament cu o nouă propunere de guvern pentru care vom cere un vot de încredere. Am arătat că avem o majoritate confirmată și nu ne temem de acest vot”, a transmis Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.