CCR: „Numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE a fost NECONSTITUȚIONALĂ”

În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcția de membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Fostul deputat PSD Alexandru Stănescu a fost numit, începând cu data de 21 decembrie 2021, în funcţia de membru ANRE, pe locul devenit vacant prin demisia lui Marian Neacșu. USR a acuzat că Stănescu nu are competențele necesare să fie numit la ANRE și a sesizat CCR. În cele din urmă, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general PSD, și-a dat demisia din conducerea ANRE pe 2 martie, el spunând că a luat decizia „pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare”.

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, spune că PSD a știut de această decizie:

„Voiau ca un inginer mecanic agricol să se ocupe de piața de energie din România doar pentru că e fratele baronului PSD de Olt și, îl citam pe Ciolacu: “nu a prins loc pe lista de la Parlamentare”. Ma bucur că se face dreptate. Un alt lucru rămâne îngrijorător. PSD știa cu săptămâni înainte, de când a început sa caute un înlocuitor pentru Stanescu, de decizia CCR. Despre ce independență a instituțiilor vorbim? Aștept explicații din partea CCR și PSD despre această “scăpare”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.