Spread the love

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat, miercuri, neconstituțională, în ansamblul ei, legea care a eliminat toate pensiile speciale şi pensiile de serviciu ale magistraţilor, cu excepţia pensiilor militarilor şi ale poliţiştilor. Legea este neconstituţionalî în ansamplu, pentru motive extrinseci. Legea a fost contestată la CCR de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

CITEȘTE ȘI:

Decizia de miercuri a CCR le-a amintit USR-iștilor de trădarea PNL, care a susținut această lege alături de PSD. USR-iștii constănțeni au reacționat virulent, la scurt timp după decizia Curții:

„Din motive de procedură, CCR a declarat astăzi neconstituțional proiectul de eliminare a pensiilor speciale adoptat cu mult populism de PSD și PNL în Parlament. Cele două partide au refuzat orice propunere venită din partea USR de îmbunătățire a proiectului astfel încât să ne asigurăm că respectă Constituția. Rezultatul? Proiectul a fost declarat neconstituțional, iar pensiile speciale rămân în vigoare. „Specialii”, cu președintele CCR în frunte, își vor putea încasa în continuare, așadar, pensiile de mii de euro, grație jocului dublu al partidelor politice mari. Una spun public, alta fac, crezând că-i pot păcăli pe români la nesfârșit! Dacă posibilitatea eliminării pensiilor speciale a fost blocată, cel puțin pentru moment, prin jocul din Parlament, USR solicită PSD și PNL ca măcar să susțină proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale în plată care depășesc un anumit nivel. Este timpul să ofere românilor și altceva decât minciuni și ipocrizie! Avem însă soluții și pentru eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii USR au pregătit deja un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă și îl vor depune în perioada imediat următoare”, a transmis USR Constanța.

Totodată, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a arătat că va scoate din sertare proiectul vechi al Uniunii, respectiv varianta constituțională de eliminare a pensiilor speciale:

„Încă de la dezbaterile asupra acestei legi, am avertizat foarte clar că dacă se adoptă în acea variantă propusă de PNL ea va pica la CCR, deci nu este absolut nici o surpriză astăzi pentru mine, pentru noi. Dacă ne-ar fi ascultat ceilalți, din PNL, din PSD, am fi mers pe o variantă a legii care să treacă de nivelul de constituționalitate și astăzi am fi avut eliminate acele pensii nesimțite și am fi avut plafonate pensiile care pot fi eliminate integral. S-a mers pe populism, pe mimarea eliminării pensiilor speciale. Au existat două proiecte, unul al PNL, unul al USR. Proiectul nostru, mai vechi, trebuia să meargă pe structura acestuia. Colegii din PNL au avut altă viziune, au inclus și pensiile magistraților. Existau decizii ale CCR, nu una, mai multe. Ideea este că deși a fost o mare emoție pe acest subiect și este în continuare, pentru că sunt inechități sociale incredibile. Sunt oameni care primesc pensii de nimic, care nu le ajung de întreținere și sunt alții care se lăfăie lună de lună în bani, care ies la pensie foarte devreme, la 40 și ceva de ani și încasează lunar peste 100 milioane. Există soluție, evident, vom depune varianta constituțională de eliminare a pensiilor speciale”, a transmis Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *