CCR, decizie DEFINITIVĂ: Mircea Diaconu NU va avea reprezentanți în secțiile de votare! Dobre: „Respectăm decizia Curții. Vom acoperi câteva secții”

Curtea Constituțională a României a decis, marți, definitiv, faptul că Mircea Diaconu, candidatul susținut de PRO România și ALDE nu va avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile prezidențiale.

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

De calitatea de partid parlamentar depinde prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor. Termenul pentru completarea birourilor electorale a expirat luni, iar ALDE nu mai are grup parlamentar, ceea ce înseamnă că Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare. Evident, Călin Popescu Tăriceanu a acuzat PSD pentru această situaţie.

Cele două partide au atacat imediat decizia BEC la Curtea Constituțională și, întrucât solicitarea se judecă în regim de urgență, CCR s-a pronunțat marți. Cu câteva momente înainte de decizia Curții, deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, ne-a precizat faptul că, indiferent de decizia Curții, vor avea reprezentanți în secțiile de votare, fie în toate, fie doar în… câteva secții.

Noi am depus contestația la CCR, sâmbătă, care trebuia să intre în discuție încă de duminică, dar s-a tot amânat, deși a fost în procedură de urgență. Vom respecta, bineînțeles, decizia Curții. Dacă CCR nu ne dă dreptate o să mergem la tragere la sorți și o să fie locații unde vom avea, locații unde nu vom avea și cu asta basta… Grupul PRO Europa de la Camera Deputaților este format din deputați independenți aleși pe aceeași listă a unui partid politic, noi nu suntem grup parlamentar al unui partid politic, deoarece nu am trecut printr-un scrutin electoral în acest sens”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.