CCR a declarat NECONSTITUȚIONALE dispoziții din Codul de procedură penală și Legea Poliției Române

În ședința din data de 7 aprilie 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, a decis următoarele:

1. Cu unanimitate de voturi a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.434 alin.(2) lit.e) din Codul de procedură penală sunt neconstituționale Dispozițiile declarate ca fiind neconstituționale au următorul cuprins: „(2) Nu pot fi atacate cu recurs în casație:[…] e) soluțiile pronunțate cu privire la infracțiuni pentru care acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate; „.

2. Cu majoritate de voturi a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că este neconstituțională soluția legislativă cuprinsă de art.36 alin.(5) din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române. Dispozițiile art.36 alin.(5) din Legea nr.218/2002 au următorul cuprins:„(5) Polițistul are obligația de a permite persoanei să părăsească, de îndată, sediul poliției după finalizarea activităților conform alin.(4) sau a măsurilor legale care se impun.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.