Cazinoul intră în proces de restaurare? Făgădău: „Știu că este greu de crezut. Sper să ne ierte pentru cât a suferit!”

SC Eldiclau SRL societatea comercială care a contestat procedura de atribuire a contractului pentru restaurarea Cazinoului din Constanța a fost obligată, joi, să de magistrații Curții de Apel București să renunțe și la cea de-a doua contestație pe care o formulat-o la CNSC.

CITEȘTE ȘI:

După mai multe luni pierdute după cea de-a patra licitație și mai bine de nouă ani de încercări eșuate de începere a lucrărilor, Cazinoul din Constanța ar putea astfel intra în mult așteptatul proces de restaurare.

Lucrările de restaurare vor fi executate de câștigătoarea licitației, Aedificia Carpați.

Vestea de joi îl bucură pe primarul Constanței, Decebal Făgădău:

„Cel mai frumos cadou de Crăciun! După ani de zile plini de lupte, dezbateri, contestații, termene de judecată, licitații anulate, licitații reluate, proceduri inteminabile, speranță, disperare… s-a terminat! Cazinoul va fi reabilitat si restaurat! Firma contestatoare și-a retras contestația (a doua) și se poate semna (în sfârșit!) contractul! Știu, este greu de crezut, dar chiar s-a terminat cea de-a patra licitație! Cazinoul nostru va fi reabilitat și restaurat! Sper să ne ierte pentru cât a suferit! Și mai sper ca cei ce îi vor trece pragul după restaurare să simtă măcar o fărâmă din bucuria pe care o simt acum!”, a transmis primarul Făgădău.

În ședința de Guvern din 28 octombrie a.c., guvernul condus atunci de Viorica Dăncilă a anunţat că, a doua zi, va fi semnat contractul pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului, vicepremierul Daniel Suciu fiind trimis special la Constanța pentru semnare. Tot pe 28 octombrie, ultima zi în care putea fi depusă o contestație, în ultimele ore, practic,  Eldiclau SRL, participantă la licitațiile trecute, a depus o nouă contestație la CNSC! Eldiclau a mai depus o contestație în luna septembrie, blocând din nou demararea lucrărilor de restaurare. Contestația respectivă a fost, de asemenea, respinsă.

CITEȘTE ȘI:

Suciu a fost, totuși, la Constanța, pe 29 octombrie, și s-a dezlănțuit pe Eldiclau SRL, susținând că blochează în mod intenționat începerea lucrărilor. Vicepremierul de atunci a mai spus că nu știe care este motivația societății comerciale, nici dacă este una financiară sau politică, declarându-se stupefiat de faptul că, în această asociere, se află și o companie în cadrul căreia are participație și statul român, prin Telekom. Suciu a mai spus că s-a străduit să modifice legea achizițiilor publice, însă s-a lovit de refuzul specialiștilor de la Ministerul Justiției.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *