Cât de mare e pălăria guvernamentală pentru Viorica Dăncilă? Deputatul USR Stelian Ion: „Este un om de paie, o marionetă, instrumentul lui Liviu Dragnea“

Schimbarea premierilor „ca pe șosete“ de către PSD, mai exact de către președintele partidului, Liviu Dragnea, ca să fim corecți, a atras oprobriul public. Mulți s-au întrebat dacă social-democrații sunt în stare să guverneze țara, în condițiile în care înlocuirea de guverne s-a transformat într-un fel de „6 din 49“ pentru PSD-iști. Primii doi nu au fost cu noroc. Se spune că atât Sorin Grindeanu, cât și Mihai Tudose, ar fi „cântat și pe la alte mese“, nu numai la cea a PSD. Mai exact, cică, potrivit social-democraților, Grindeanu și Tudose ar fi „ciripitori“, adică, să nu vă mai plictisim, ar fi turnători, și de aceea Dragnea i-a debarcat pe cei doi de la Palatul Victoria. Nu știm dacă sunt adevărate zvonurile, însă, dacă ne luăm după CV-urile celor doi, se pare că nu a ieșit fum fără foc. Pe de o parte, Grindeanu a absolvit un curs de o lună și jumătate la Academia Naţională de Informaţii, iar Tudose a fost doctor al Academiei Naționale de Informații, nu înainte să urmeze cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională al Serviciului Român de Informaţii. Acum, de la începutul acestui an, la Palatul Victoria pe scaunul de premier șade Viorica Dăncilă, o teleormăneancă a lui Dragnea, care a fost mulți ani europarlamentar. Se pare că acest lucru a fost suficient pentru ca boss-ul PSD să considere faptul că Viorica nu obișnuiește să asculte de doi stăpâni, ci doar de el.

Unii de prin politică, și nu numai o consideră pe Viorica Dăncilă drept o femeie simplă, mult prea simplă pentru a ocupa funcția de premier. Printre cei care spun că pentru fostul europarlamentar pălăria guvernamentală e mult prea mare se numără și deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion. Acesta ne-a precizat:

„Este o doamnă și, ca atare, trebuie să ne măsurăm cuvintele, însă nu pot spune decât că… Este un om de paie, o marionetă, instrumentul cu care Liviu Dragnea conduce acest Guvern. S-a văzut și ieri (joi, 3 mai, n.r.), chipurile la întâlnirea dintre guvernatorul BNR și premier, dar a fost între Liviu Dragnea și guvernator. Se vede din prestația dumneaei, se vede cu ochiul liber, nu are anvergura să facă față unei astfel de misiuni. Din păcate, a fost pusă acolo. Eu mă întreb cât mai rezistă… Cred că e stresant pentru dumneaei să poarte o pălărie atât de mare, că s-ar putea să simtă că o strivește. Toate umilințele, toate criticile, la un moment dat o vor sili… eu așa gândesc… să facă pasul înapoi“.

Nu știm dacă Viorica este sau nu un om de paie, dar este sau nu capabilă să conducă un Guvern? Timpul o va demonstra. Însă, oare există careva capabil în USR să conducă Guvernul?

CITEȘTE ȘI:

Gălăgie în Consiliul Local Constanța. USR invocă apariția… apocalipsei, în parcul Tăbăcărie

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *