Cât cheltuiesc românii pentru meniul de Revelion: Restaurantele și firmele de catering nu mai fac față comenzilor

Câteva sute de lei lasă fiecare cumpărător la casele de marcat. Un sondaj recent arată că majoritatea românilor aveau de gând să cheltuie cel mult 500 de lei pentru masa de Revelion, 12 la sută estimau că vor cheltui între 500 şi 1.000 de lei şi doar 4 la sută aveau de gând să aloce mai mult de 1.000 lei, scrie digi24.ro. Magazinele sunt deschise inclusiv pe 31 decembrie, însă vor avea program redus. În prima zi din an, toate hipermarketurile vor fi închise.

Cine vrea să stea mai puțin în bucătărie zilele acestea comandă, însă, meniul de Revelion la firmele de catering sau speră să prindă unul dintre ultimele locuri la restaurant, unde singura grijă va fi ținuta. Cei care vor să își ușureze munca apelează la firmele de catering. Prețul unui platou pentru 10 persoane începe de la 200 de lei.

Avem mai multe comenzi pentru platouri reci. Sunt minuturi, ce poți să iei cu mâna foarte ușor, se păstrează foarte bine, 2-3 zile le poți consuma liniștit”, spune Radu Darna, managerul unei firme de catering.

Autoritățile au eliminat restricțiile de Revelion, astfel că petrecerea poate continua până dimineață. La doar câteva zile de la Crăciun, românii au aglomerat din nou piețele și supermarketurile, pentru că își fac ultimele provizii pentru masa de Revelion. De la pește, brânză și vin, până la sfeclă și țelină, coșurile și sacoșele se umplu rapid. La mare căutare pentru masa de Revelion sunt peștele, șampania, strugurii sau rodiile.

Dacă Crăciunul e foarte restrictiv și există un meniu prescris, ca să zic așa, de la care nu prea te abați, pentru că nu toată lumea își poate asuma privirile acre ale soacrei sau ale prietenilor mai conservatori, Revelionul e un debușeu, ne lasă să facem ce vrem, e foarte permisiv și mai mult decât atât, pentru că este o sărbătoare mult mai recentă și laică, se pretează foarte bine să punem pe masă lucruri mai speciale”, spune Adriana Sohodoleanu, specialist în istorie culinară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *