Casa de Cultură și Parcul central din Năvodari vor fi modernizate?! Primarul Chelaru a cerut de la UE cinci milioane de euro pentru cele două investiții

Primăria Năvodari continuă să depună pe bandă proiecte cu finanțare europeană… În această săptămână, edilul Florin Chelaru a anunțat că a depus spre finanțare încă un proiect foarte important pentru orașul Năvodari. Este vorba de un proiect ce presupune realizarea a două noi investiții distincte, prima face referire la modernizarea Casei de Cultură din centrul orașului, iar cea de-a doua investiție constă în extinderea și modernizarea Parcului Central. Ca urmare a executării lucrărilor de finalizare, modernizare și dotare corespunzătoare a Casei de Cultură Năvodari, spune Chelaru, se vor amenaja și se vor asigura dotările pentru sala de spectacole, sala de dans, sala repetiții teatru, sala științe ale naturii, sala de pictură, sala pentru lucru manual, sala ceramică, sala fotografie/film, sala navomodele, sala canto, club de informatică, sala limbi străine, sala de expoziție, bibliotecă, sala de conferință și sala de ședințe.

„Prin execuția lucrărilor de modernizare, se vor amenaja spații funcționale ce însumează o suprafață totală de 5.184.00 mp – lucrările de modernizare urmând să cuprindă și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi, moderne, se va înlocui lambriul de lemn, se va reface pardoseala existentă și podina de lemn a scenei, se vor monta elemente constructive pentru o mai bună acustică, concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, instalații sanitare, electrice sau de iluminat. La exterior se va reface tencuiala decorativă în întregime, păstrându-se porțiunile din piatra naturală, iar pe zonele degradate, acestea se vor înlocui. După implementarea proiectului, se va beneficia de 17 săli de cursuri/ expoziţii/ lectură/ conferinţe/ activităţi culturale dedicate tuturor locuitorilor orașului Năvodari și, în special, copiilor noștri. Concomitent, în Parcul Central, se va avea în vedere realizarea, prin implementarea celui de-al doilea proiect, a unor lucrări de completare a fondului verde al parcului prin plantarea cu arbori de diferite specii, prevederea spațiilor verzi cu rulouri de gazon, flori și plante decorative ce vor îmbrăca 3709,89 mp din suprafața parcului, în timp ce aleile vor fi completate cu minim 75 de locuri de ședere prin montarea de noi băncuțe estetice, de noi de coșuri de gunoi și cișmele de apă potabilă. Odată cu refacerea pavajului se va asigura și un sistem complet de preluare a apelor pluviale. Locul de joacă pentru copii se va mări cu peste 250,00 mp. Acesta va cuprinde mobilier și dotări noi și va fi împrejmuit pe toate laturile cu gard viu colorat, având 2 cai de acces. Totodată, la nivelul parcului se va monta un nou sistem de iluminat, inclusiv iluminat ambiental, care va pune în valoare diferite zone ale parcului – iluminat la nivelul pavajului pentru direcționare, dar și iluminat la fântâna arteziană. De altfel, prin realizarea proiectului se va reface in totalitate fântâna arteziană. Se vor monta rasteluri pentru biciclete cu o capacitate de minim 30 de biciclete pentru a încuraja transportul, în acest sens, pe perioada estivală. Tot prin proiect, se va asigura un sistem de irigare automatizat și se va asigura posibilitatea ca strada Constanței între strada Nuferilor și strada Albinelor, pe perioada sezonului estival, să devină pietonală cu ajutorul montării unor bolarzi retractabili. În acest sens, se va reface covorul asfaltic al străzii, deopotrivă cu refacerea trotuarelor. Suprafață reabilitată la finalul proiectului va fi de aproximativ 11.478 mp“, a anunțat, luni, primarul Florin Chelaru.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.000.000 de euro, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2%.

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Năvodari vor avea propriul spital. Primarul Chelaru: „Acest spital va fi o secție externă a Spitalului Județean și va fi cu internare de zi “

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*