Cartel Alfa iese din nou în STRADĂ: Cere demisia premierului Cîțu

Confederaţia Cartel Alfa anunţă noi acţiuni de protest prin care cere demisia Guvernului Cîţu şi solicită redirecţionarea „către firme şi populaţie” a fondurilor alocate către investiţii de către Executiv. În acest sens, un miting este programat în Piaţa Victoriei din Capitală miercurea viitoare. Sindicaliştii din cadrul confederaţiei Cartel Alfa consideră că, în această perioadă, susţinerea consumului şi protejarea populaţiei vulnerabile reprezintă „principala cale de a împiedica un colaps major din care cu greu s-ar mai putea reveni” şi cer Guvernului să direcţioneze către populaţie şi firme sumele alocate investiţiilor în bugetul de anul acesta.

Bugetul României alocă anul acesta 62 de miliarde pentru aşa-zise investiţii, nespecificate însă, dar care ştim că se duc pe săli de sport, borduri, studii de fezabilitate etc. – direcţionând astfel resurse publice vitale către privilegiaţii din grupările apropiate politic de actuala putere. Mare parte din acest capitol bugetar a fost alocat prin tăierea din bugetul critic al sănătăţii şi nealocarea sumelor necesare pentru creşterea pensiilor şi a altor cheltuieli cu destinaţie socială. Cerem de urgenţă orientarea acestor fonduri către firme şi populaţie. Altfel, vom ajunge în situaţia în care experimentul economic a reuşit, dar pacientul este decedat”, transmite CNS Cartel Alfa într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Sindicaliştii aduc drept argument faptul că, potrivit raportului FMI, România are unul dintre cele mai mici pachete de sprijin în lupta cu pandemia de COVID-19 şi cataloghează programele de susţinere economică ale Guvernului Cîţu drept „cvasi-inexistente” susţinând că acestea „nu fac îndeajuns pentru oameni, iar bandajul numit şomaj tehnic este doar o soluţie pe termen scurt care nu schimbă situaţia dezastruoasă a şomajului în România”. Confederaţia sindicală anunţă, în acest context, că va continua acţiunile de protest, următorul miting fiind programat miercuri, 14 aprilie, de la ora 11.00, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Avem aceleaşi revendicări cu care am început acţiunile de protest în ianuarie – un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei”, precizează sindicaliştii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.