Carieră militară? OFERTA educațională a Colegiului Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”

Gratuitatea actului educațional, a cazării și echipării, oportunitățile de schimb de experiență cu elevi militari și civili, la nivel național și internațional, practica în Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice, vizitele la bordul navelor, participarea la parada de Ziua Națională sunt doar câteva dintre motivele pentru care alegerea colegiului nostru este una de luat în considerare! Dacă v-am trezit interesul pentru colegiul militar, aveți timp până pe 5 martie să ajungeți la biroul de informare-recrutare, din județul în care aveți domiciliul.Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2021.

Ordinea etapelor care vor fi parcurse este următoarea:

PASUL 1: Prezentarea la Biroul Informare-Recrutare până pe 5 martie, împreună cu unul dintre părinți, pentru înscriere și consiliere. Candidații vor avea asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naștere, în cazul în cazul celor care nu au împlinit încă 14 ani.

PASUL 2: Susținerea probelor de selecție – până pe 9 aprilie

Probele de selecție sunt: psihologice, sportive și interviu de evaluare finală.

Data susținerii probelor de selecție va fi comunicată telefonic sau pe adresa de email a candidatului de către reprezentanții biroului informare-recrutare.

PASUL 3: Examinarea medicală – până pe 23 aprilie

Candidații declarați „Admis” la probele de selecție efectuează vizita medicală, conform indicațiilor primite de la personalul recrutor.

PASUL 4: Examenul de admitere în CNM „A.I.Cuza”

Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.

ADMITEREA se desfășoară în două etape:

Etapa I – susținerea unei probe de verificare a cunoștințelor care constă într-un test grilă la disciplinele Limba și literatura română și Matematică;

Etapa a II-a – ierarhizarea candidaților în funcție de media finală de admitere.

Nota minimă de admitere este șase, iar punctajul obținut la testul grilă are o pondere de 80%.

Pentru mai multe informații contactați personalul biroului informare-recrutare, care oferă consiliere și îndrumare pe tot parcursul procesului de recrutare. În Constanța, îi găsiți la numarul de telefon 0241.484.399 și la adresa Strada Mircea cel Bătrân nr 106, de luni până vineri, în intervalul 8.00-16.00.

**********************************

CNM „A. I. Cuza” 120 de locuri, durata: 4 ani, specializare:matematică-informatică

După o absență de 20 de ani, Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza” a fost înființat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. MS.52/02.04.2018, preluând tradițiile Liceului Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”. Istoria învățământului liceal naval naţional a început la 1 februarie 1882 când, în celebra cazarmă a Flotilei de la Țiglina, a avut loc solemnitatea inaugurării cursurilor Școlii Copiilor de Marină, înfiinţată în premieră în România.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *