Carambol pe Autostrada Soarelui: 55 de mașini lovite în 4 accidente în lanț. Circulația a fost blocată

Carambol pe Autostrada Soarelui. 55 de mașini au fost implicate în 4 accidente în lanț pe drumul spre mare, traficul fiind blocat. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu şi doi ale A2 Bucureşti – Constanţa. „S-au format coloane în mişcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Feteşti) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) şi 175 (localitatea Peştera) – 182 (municipiul Medgidia)”, menţionează sursa citată.

Planul roşu a fost dezactivat de la ora 11.00, ultimul bilanţ al ISU Dobrogea arătând că 16 persoane au fost duse la spital. Potrivit ISU, 11 adulţi şi cinci copii au fost transportaţi la spital, iar opt persoane au fost asistate medical la faţa locului, fiind vorba despre adulţi. În jurul orei 10.20 s-a redeschis circulația pe o bandă, pe sensul de mers spre Litoral, pentru cei aflați în coloană, potrivit Direcției Regionale de Drumuri. Traficul este în continuare deviat pe DN 22C pentru cei care vin de la București.

15 persoane au fost transportate la spital, printre care 5 copii și 10 adulți. În total au fost implicate 55 de autoturisme cu 155 persoane. Ulterior, în urma carambolului, au fost preluate 17 victime, între care cinci copii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:

– km. 181, la limita dintre loc. Peștera și Medgidia, pe sensul către Constanța, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informații, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;

– km. 181+500 de metri, sensul către Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;

– km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanța, a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de față, la acest eveniment au fost rănite ușor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani).

Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomerația produsă pe autostrada A2 București-Constanța, este recomandat să se circule și pe ruta alternativa București – DN3 – Constanța.

Au fost evaluate 140-150 de persoane. Asta nu înseamnă că toate au necesitat îngrijiri medicale. Peste 14 persoane au fost transportate la spitale, printre care și copii. Imediat colegii vor muta toate autoturismele implicate pe banda de urgență, poliția dacă va finaliza ancheta se va putea fluidiza traficul în zonă”, a declarat Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea.

La fața locului au acționat 20 de ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonă și un spital mobil.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat numărul mașinilor implicate depășește 40: „Avem trei puncte unde sunt mașini accidentate, între km 172 și 183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Astea sunt date preliminare. Un elicopter de la Galați va ateriza acolo, până acum nu a permis ceața. 14 persoane au fost evaluate medical, vreo 3 au fost transportate la spital. este o intervenție în curs, în dinamică. Sunt și copii, multe mașini aveau copii, oamenii mergeau în concediu”, a declarat Raed Arafat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Carambol pe Autostrada Soarelui: 55 de mașini lovite în 4 accidente în lanț. Circulația a fost blocată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *