Capitala, în SCENARIUL ROȘU: Școlile se ÎNCHID, activitățile didactice – doar online

Ministrul Educației Monica Anisie s-a prezentat astăzi la Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București anunță Inspectorarul Școlar al Municipiului București cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3 la mia de locuitori, cum suntem în această situație astăzi, Inspectoratul Școlar și DSP transmit către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile și care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală. (…) Învățarea însă va continua în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat ieri că rata de infectare cu noul coronavirus este, pentru București, de 3,02 la mia de locuitori. Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile și grădinițele dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că luni se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre măsurile care se impun după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori. El a adăugat că decizia cu privire la închiderea sau nu a şcolilor o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu„.

Ministrul Monica Anisie a anunțat închiderea tuturor școlilor de stat și private din Capitală. Propunerea va trebui să fie votată în Comitetul pentru Situații de Urgență.

Inspectorul școlar general este în concediu medical, având o problema de sănătate, și am decis astăzi ca atribuțiile în cadrul ISMB să fie preluate de către doamna Liliana Toderiuc. Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online, care are în vedere și modalitatea în care fiecare unitate de învățământ a distribuit tabletele transmise de MEC. Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București.În confirmitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul ar trebui să decidă această suspendare tempoară a cursurilor pentru 14 zile. Tabletele au fost în depozitul inspectoratului, nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu sa deblochez situația, dar la acest moment au fost distribuite către unitățile de învățământ. Toate unităţile de învăţământ vor avea activităţile didactice faţă în faţă suspendate. Şi cele private. Dar această decizoe este la Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă„, a declarat Anisie.

Ministrul a explicat că au fost achiziționate, doar săptămâna trecută, peste 8000 de tablete și au fost distribuite elevilor din Capitală.

Ministerul Educaţiei, prin programul „Şcoala de acasă”, a dat către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti 8057 de tablete, care au fost împărţite săptămâna trecută către inspectoratele de sector. Voi verifica astăzi dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ. Inspectoratul Școlar al Municiupiului București mi-a raportat că sunt în procedură de achiziție pentru peste 1000 de laptopuri”, a mai spus Monica Anisie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.