CAPITALĂ A TINERETULUI 2020 – 2021. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, îi felicită pe constănțeni pentru titlul obținut: „Tinerii au posiblitatea să arate tot ceea ce pot pentru orașul lor”

Competiția pentru obținerea titlului de „Capitală a Tineretului 2020 – 2021” a ajuns în stadiul de finală și, sâmbătă seară, în cadrul Galei Tineretului, s-a anunțat marele câștigător: CONSTANȚA! Municipiul nostru a surclasat astfel Craiova, cealaltă finalistă.

gala tineretului

Fiecare oraș care primește titlu de Capitală a Tineretului are oportunitatea de a dezvolta un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața comunității. 

CITEȘTE ȘI:

Pentru ediția 2020 – 2021, pentru care Constanța s-a înscris cu sloganul #ComeToSEAus, oraşul câştigător a fost anunțat la Iași, municipiu deținător al titlului în prezent. La eveniment a participat și Mihai Chirica, primariul municipiului Iași, care îi felicită pe constănțeni pentru titlul obținut.

„Este o titulatură care provoacă în primul rând organizațiile de tineret să își arate cât mai bine tot ceea ce pot să facă în privința participării la viața publică, a orașului. În al doilea rând, provoacă și autoritatea publică, municipiul, să îi ajute pe acești tineri, să le dea toate resursele necesare astfel încât lucrurile să meargă bine pe tot parcursul statutului de Capitală a Tineretului. Felicitări Constanței pentru titlul obținut!”, a spus primarul Mihai Chirica, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Orașul câștigător primește un premiu de 50.000 de euro şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” timp de un an, începând din 2 mai 2020.

Titlul de Capitala Tineretului în România se acordă anual unui oraș care vine cu proiecte importante în dezvoltarea mediului urban.Tineri din diferite organizații de elevi sau de studenți se ocupă de construirea proiectelor, dar și de redactarea acestora. Aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. Prin pregătirea candidaturilor pentru titlul de „Capitala Tineretului din România”, mai multe orașe din țară fac un angajament privind crearea unui cadru de dialog permanent cu tinerii, angajament care va fi benefic orașelor nu doar în perioada desfășurării concursului, ci și pe termen lung.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *