Candidatura UDTTMR la alegerile parlamentare, ACCEPTATĂ!

Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România nu i s-a admis lista pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Pe 1 octombrie, Uniunea a depus la Biroul Electoral Central 5.225 de semnături ale tătarilor care și-au manifestat susținerea pentru candidatul desemnat, fiind vorba despre Amet Varol. Lista de propuneri înaintată către Biroul Electoral Central și inițial acceptată este formată, în ordine, din Varol Amet, Ablez Nida (concubina președintelui UDTTMR, Gelil Eserghep), Dincer Geafer, Gemila Eserghep (fiica preşedintelui UDTTMR) şi Ozgun Arslan (cel care l-a adus pe Gelil Eserghep în UDTTMR, în 2012).

Dosarul depus de UDTTMR a fost contestat luni, 5 octombrie, de: Uniunea Democrată Tătară reprezentată prin Naim Belgin, de Uniunea Culturală a Tătarilor din România, reprezentată de Fildis Reșit și de Sinan Ismail, contestații respinse de instanță în ședința publică de marţi, 6 octombrie. Tot pe 5 octombrie, la ora 23.00, a fost depusă prin poştă o nouă contestaţie, semnată de: Iuksel Mambet, Ibadula Denis, Rafi Eden, Bari Zerrin, Agali Erol, Asan Modin, Suliman Metin şi Osman Azis, ultimul dintre ei şi-a retras semnătura în faţa instanţei. Această cerere a fost acceptată de instanţa de judecată. La termenul de marţi, 13 octombrie, Curtea de Apel București a decis definitiv că UDTTMR nu va participa la alegerile parlamentare.

Între timp, joi noapte, Autoritatea Electorală a admis candidatura Uniunii, astfel că UDTTMR va participa la alegerile parlamentare din 6 decembrie. La Constanța, au fost admise candidaturile a 15 formațiuni politice, printre care UDTTMR și a unui independent: Corina Martin.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Candidatura UDTTMR la alegerile parlamentare, ACCEPTATĂ!

  • vineri, 23 octombrie 2020 la 15:30
    Legătură permanentă

    Vă f**e pe voi grija cine ce e pe listele lor!!! Sunteți fix PLM bârfa news și cred că așa o să vă duceți p*lii!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *