Candidatura lui Țuțuianu NU a primit sprijinul PSD. Felix Stroe CANDIDEAZĂ la șefia Consiliului Județean

Sfârșitul de săptămână a adus o stare de fierbere printre social-democrații constănțeni. Conflictul mai vechi dintre președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu și președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a fost tranșat astăzi într-o ședință de Birou Permanent Județean, de la ora 18:00.

Miza ședinței a fost simplă, dar cu serioase efecte: retragerea susținerii din partea PSD pentru Țuțuianu, pentru un nou mandat la șefia CJC. Candidatura lui Țuțuianu a fost respinsă încă de dimineață la Constanța, deși aceasta fusese aprobată în CEx-ul național al PSD în urmă cu două săptămâni, așa că președintele în funcție al CJC nu s-a prezentat la ședința BPJ, însă a trimis un mesaj colegilor din partid, în special primarilor:

După cum bine știți, în anul 2016 mi-am asumat funcția de președinte al Consiliul Județean Constanța, cu tot ceea ce presupune ea, într-un moment delicat al partidului nostru (poate vă amintiți diferența de doar 160 voturi față de adversarii noștri politici), și să nu uităm situația juridică a Consiliului județean la vremea respectivă, cum ne hăituiau toți, dar mai ales care era imaginea acestei instituții în anul 2016. Și acum le mulțumesc celor care m-au sprijinit sincer și celor care m-au votat și am convingerea că niciuna din acțiunile mele din această perioadă nu i-a putut dezamăgi. Pentru cei care nu știu sau au uitat, reamintesc faptul că pentru fiecare proiect implementat, demarat sau finalizat au fost zile și nopți de muncă, negocieri intense, sacrificarea vieții personale, nenumărate drumuri la București și ,nu de puține ori, confruntări cu lipsa unei majorități politice, și mai ales atitudinile unor pseudovicepreședinți. În cei 4 ani de mandat, asupra mea nu a planat nicio acuzație de corupție, niciun control al Curții de Conturi nu a evidențiat imputări sau alte fapte reprobabile. Subliniez ca nu am favorizat grupuri de interese, indiferent de proveniență, realitate evidentă până și pentru răuvoitori. Vin în fața dumneavoastră drept , cu inima curată, cu sentimentul datoriei împlinite față de cetățeni, de dumneavoastră, de partidul din care facem parte și ,nu în ultimul rând, față de propria mea conștiință. Vă reamintesc faptul că personal sunt pregătit pentru bătălia din 27 septembrie. Decizia este în mâinile voastre și o veți lua bărbătește și cu toată responsabilitatea care trebuie să caraterizeze oamenii politici social- democrați. Nu părăsesc corabia, dar nici nu pot fi, după 20 de ani de muncă de partid și 4 ani la cârma Consiliului Județean Constanța, înlăturat din cauza anumitor interese. Am fost acuzat de multe lucruri nefondate, dar vă asigur că rămân acelați Horia Țuțuianu pe care-l știți de 20 de ani și nu mă voi schimba, indiferent de câte intrigi, răutăți sau șicane politice vor veni peste mine”, a transmis Țuțuianu.

În acest context, BPJ al PSD s-a întrunit în ședință, la Casa de Cultură, pentru a discuta candidatura lui… Felix Stroe pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Candidatura lui Felix Stroe la Consiliul Județean a fost adoptată prin vot, evident, în unanimitate.

După această ședință, PSD Constanța a transmis următoarele:

Biroul Permanent Județean al Organizației PSD Constanța s-a întrunit vineri 14 august a.c., în prezența majorității covârșitoare a primarilor partidului din județul Constanța. La propunerea Biroului, în unanimitate de voturi, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța a fost desemnat dl. Felix Stroe, președintele organizației județene a PSD Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *