Candidatul PSD la prezidențiale. Vișan: „Am fost alături de PNL, de PDL; în politică nu știi niciodată ce îți relevă viitorul!”

Guvernul României a stabilit, marți, prin HG, data la care vor avea loc alegeri prezidențiale. Astfel, primul tur va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie.

În zona dreptei lucrurile sunt clare pe jumătate, PNL are încă de anul trecut candidat, pe actualul președinte Klaus Iohannis – pornit ca favorit clar la alegerile din toamnă, iar USR organizează Congres pe 13 iulie și probabil tot atunci vom afla cum se vor împăca cu cei de la PLUS.

CITEȘTE ȘI:

În tabăra cealaltă, sunt discuții aprinse între alianța PSD – ALDE și PRO România, dar și în PSD în particular. Social-democrații vor avea un nou Congres pe 3 august, moment în care va fi desemnat candidatul. Până atunci, sunt fel și fel de scenarii. Victor Ponta a anunțat că singura variantă pentru ca Iohannis să piardă alegerile este un candidat comun al PSD-ALDE-PRO România. Călin Popescu Tăriceanu a confirmat săptămâna trecută declarațiile lui Victor Ponta, care a spus că a avut o discuție cu președintele ALDE.

CITEȘTE ȘI:

„Cred că cea mai bună soluție, într-adevăr, este de a avea un candidat unic (c.n la prezidențiale). (…) Discuția referitoare la prezidențiale cu candidați separați de la PSD și ALDE sau cu un candidat comun este o discuție veche. Timpul ne presează și această decizie trebuie luată în perioada următoare”, a spus Tăriceanu.

Marți, liderii ALDE s-au reunit într-o ședință, s-au prezentat rezultatele unor sondaje, iar membrii liberal-democrați i-ar fi cerut lui Tăriceanu să candideze la prezidențiale.

„Apartenența la acest partid mă obligă să îl reprezint printr-o candidatură. Am discutat în repetate rânduri și doamna Dăncilă a declarat că și ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care măsoară diferite candidaturi. În sondajul pe care noi le-am făcut, doamna Dăncilă nu e inclusă, a declarat foarte clar că nu dorește să candideze  la prezidențiale. În ceea ce mă privește, există o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD”, a spus Tăriceanu, după ședința cu liderii ALDE.

Între timp, în PSD se dau lupte grele pentru desemnarea candidatului, potențialele nume sunt Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu sau Şerban Nicolae. Nici varianta unui independent nu este ignorată.

„Cel mai bine clasat (în sondaje – n.r.) este cel mai bine pentru PSD! Din partid, din ALDE, independent… vedem ce spun sondajele! Nu am nici o problemă, atât timp cât putem funcționa și în alianță. Dacă sondajul relevă că unul din potențialii candidați la președinție este cotat cu un procent mai mare, acela trebuie să fie candidatul”, a spus deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

În cazul în care sondajele ar arăta faptul că cel cu șansele cele mai mari ar putea să nu fie din partea PSD, ci Ponta sau un independent, deputatul Vișan ne-a mai precizat:

„În politică este posibil orice! Am fost alături de PNL, alături de PDL… În politică nu trebuie să spui „nu” niciodată, nu știi niciodată ce îți relevă viitorul, istoria demonstrează lucrul acesta!”, a concluzionat Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *