Candidatul la europarlamentare, George Simion, BĂTUT de extremiștii maghiari care au VANDALIZAT un cimitir al eroilor români!

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion solicită sancționarea imediată a așa-zișilor ”activiști anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Cruci eroi romani profanate Valea Uzului

„Este revoltător ce se întâmplă la granița dintre județele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a declarat George Simion, candidat independent.

Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memorialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale. Aflat în zonă, George Simion a fost BĂTUT de extremiștii maghiari cu care s-a întâlnit:

Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari.

„Atenție, colegii mei de campanie au fost loviți și sunt bătuți, și sunt târâți pe jos! Am fost alergat de extremiști maghiari. Sunt pe DJ Harghita și au sărit 10 extremiști maghiari să îmi ia telefonul și să ne alunge de aici! Au venit mai multe mașini și ne aleargă din propria țară, practic!”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Cimitirul din Valea Uzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

PROTEST LA SEDIUL MINISTERULUI DE INTERNE!

După evenimentele petrecute vineri, la ora 19:00, în fața Ministerului Afacerilor Interne (Piața Revoluției, nr. 1A) va avea loc un protest tăcut față de jocurile politice din ultimii 30 de ani care au condus la dezbinarea cetățenilor României. Acțiunea are loc pe fondul incidentelor interetnice petrecute astăzi la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Toate detaliile despre eveniment, disponibile AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.