Candidații PNL pentru funcția de primar, stabiliți în toate localitățile până la 1 MARTIE! Huțucă: „Eu cred că singura modalitate de „depesedizare” este o alianță cu partidele de dreapta!”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să-şi stabilească, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile, menţionând că se va face un sondaj de opinie pentru a decide dacă partidul va merge cu un candidat comun cu USR la Primăria Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

Despre o eventuală candidatură comună cu USR se vorbește și la Constanța, unde USR-iștii l-au aruncat deja în luptă pe deputatul Stelian Ion. De partea cealaltă, liberalii încă mențin suspansul și, potrivit președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, înțelegem că un candidat unic este o variantă luată în considerare foarte serios.

Din toate datele pe care le dețin în prezent, eu cred că unica modalitate prin care putem „depesediza” structurile Primăriei și ale Consiliului Județean este o alianță! Evident că aceste date trebuie să fie confirmate și de cercetarea pe care o face PNL la nivel național privind poziționarea cetățenilor din municipiul Constanța și depinde și de cum se va așeza legislația electorală, dacă vorbim de un tur sau două tururi de scrutin. Evident că în orice alianță sau în orice negociere fiecare vine cu propriul candidat și cu propria echipă. Ulterior se ia decizia cea mai bună astfel încât toată lumea să aibă de câștigat, în primul rând Constanța să aibă de câștigat”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

În altă ordine de idei, proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit lui Orban, proiectul ar putea trece în Camera Deputaților cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar. La Senat, PNL nu deține majoritatea și acolo luptele vor fi mai grele.

PNL susține acest proiect încă de anul trecut. Unica problemă este majoritatea parlamentară. Avem un guvern minoritar, în sensul că nu deține o majoritate parlamentară, majoritatea este asigurată de mai multe forțe politice. S-a negociat cu fiecare în parte și fiecare a ridicat pretenții, au dorit garanții… O parte din aceste forțe au solicitat drept garanție asigurarea că PNL nu va emite ordonanțe de urgență în domeniul electoral. Nici nu aveam de gând să le emitem, pentru că e un domeniu în care deciziile nu le poți lua prin OUG, ar fi o modalitate extrem de asemănătoare cu ceea ce a făcut PSD. Obligatoriu încercăm să rezolvăm această problemă prin Parlament sau poate chiar prin asumarea răspunderii guvernamentale. Cine știe… Constat că acest proiect are ca aliat pe președintele Iohannis, care se exprimă tot mai des pe această temă, primarii aleși în două tururi și președintele CJ să fie ales de membrii CJ. Cum se va finaliza acest demers nu știu să răspund astăzi… La fel cum nu știu dacă vor fi alegeri anticipate”, a mai spus Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.