Când scăpăm de obligativitatea purtării măștii de protecție. Nelu Tătaru: „Sper să fie o lună, două…”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile cea mai importantă cale de trasmisie este prin aer. În cadrul unei intervenții la o emisiune televizată, ministrul Sănătății a arătat că speră să fie vorba de… o lună sau două.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta maști, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă. (…) Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”, a spus Nelu Tătaru.

Românii sunt obligați să poarte măști de protecție de 20 de zile, deși unii nu își permit să își cumpere. Ministrul Sănătății a declarat că licitația pentru achiziția de măști destinate persoanelor defavorizate este în curs de derulare, iar luni sau marți va fi anunțată firma câștigătoare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.