Când idealismul devine hazliu. Clotilde Armand: „La Constanța, vrem 30% la alegerile parlamentare!”

Nu vor alianțe cu actualele partide parlamentare, nu vor politicieni printre rândurile lor, vor da autonomie extinsă organizațiilor locale, nu au lideri și nici măcar oameni în teritoriu, dar debordează de optimism: liderii Uniunii Salvați România (USR) vor scoruri record la proximele alegeri parlamentare!

Clotilde Armande a pierdut „la mustață” alegerile pentru primăria Sectorului 1 București, iar duminică a fost prezentă la Constanța, pentru a continua mecanismul de extindere a Uniunii Salvați Bucureștiul (USB). Politicienii, de regulă, sunt foarte curioși în privința transformării USB în USR. Începând de astăzi, pot răsufla ușurați. USR nu va fi vreo sperietoare, ci este o turmă de entuziaști, care consideră că întâmplarea de la alegerile din 5 iunie va deveni vreo revoluție națională.

Nici vorbă. Clotilde Armand, însoțită de reprezentantul USR pentru zona de Sud-Est a țării, Florin Grigorescu, dar și de reprezentantul pentru Constanța, un tânăr, Răzvan Andrei, a oferit imaginea unui entuziasm care, din primele aparențe, are toate șansele să se topească într-o catastrofă la alegerile parlamentare.

Structurat în întâlnirea cu simpatizanții, dar și cu presa, evenimentul lui Clotilde Armand de la Constanța nu a fost convingător. Chiar lidera USR a debutat slab cu reprezentanții presei, susținând că după conferință „poate să rămână presa care ne simpatizează”.

„Nicușor Dan a început cu această idee de a da în judecată statul care nu respectă legile țării. Știți de multe procese ale USB. Din păcate, ne-am dat seama că acest demers nu este mereu însoțit de succes. Au fost cazuri când am câștigat un proces ca un palat brâncovenesc, frumos, să nu fie demolat și tot a fost demolat. Atunci, Nicușor a spus să mergem mai departe, că va fi candidat independent în 2012. A câștigat 9%, ne-am dat seama că ne trebuie de trei ori mai multe voturi. Noi, societatea civilă din București, nu am vrut un partid, pentru că aveam o respingere față de politică. Era toxică pentru noi. Până la urmă, după Colectiv, în decembrie 2015 ne-am decis, s-a făcut acest partid. Am vrut să fim un partid local, avem tot această viziune, un partid local, în alianță cu alte partide local. Asta ar fi idealul! Totuși, la birourile electorale numai partidele parlamentare au o voce și ele stăpânesc. Eu am cerut renumărarea voturilor. Matematic, cum au fost voturile ajunse la mine: unde aveam reprezentant în secții am câștigat, unde nu am avut am pierdut! (…) Am pierdut alegerile, am înțeles lecția că trebuie să mergem mai departe. Am primit multe scrisori, mail-uri, care ne-au spus să mergem mai departe. Suntem o platformă pentru partidele locale care încep să se mobilizeze și asta ne dorim! Acest USR este bazat pe principiul etic de integritate, extrem de important pentru noi, nu vrem să ne asumăm nici un fel de risc!”, a spus Clotilde Armand.

IMG_20160807_140954

Liderul USR a dezvăluit și obiectivele fixate de partid pentru alegerile parlamentare: 10%, la nivel național și… între 20 și 30% în municipiul Constanța!

Alături de Clotilde Armand și Florin Grigorescu, la întâlnirea de duminică a participat și Răzvan Andrei, responsabilul pentru Constanța, care a precizat că a locuit opt ani în București, s-a întors în Constanța în luna mai, este economist și, în prezent, se concentrează: „să obțin fonduri europene pentru producătorii locali”.

Potrivit lui Florin Grigorescu, la Constanța există un grup de lucru al USR format din 20 de persoane, iar alte 10 gravitează în jurul acestui nucleu. Totodată, un singur constănțean din politica recentă locală și-a exprimat intenția de a adera la USR, Andrei Nicolae Tatu, candidat independent la Primăria Constanța, la alegerile din 5 iunie a.c.

La întâlnirea de duminică au mai participat fostul consilier județean, Gabriel Mascas; fostul primar al Constanței, dr. Corneliu Neagoe; dar și membri ai M10 Constanța sau activiști civici locali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*