Campionatul European de șah feminin, de la Mamaia, gata de start

Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării organizează la Mamaia în perioada 26 mai – 8 iunie 2016 a.c. Campionatul European feminin de șah, în cadrul Hotelurilor Comandor și Amiral.

Potrivit organizatorilor, până acum s-au înscris 117 sportive din 27 de țări, dintre care nu mai puțin de 67 sunt mari maestre internaționale.

Delegația României este formată din 14 jucătoare, dintre care amintim: Corina Peptan (multiplă campioană mondială de junioare la toate categoriile la care a participat, ELO maxim atins 2485), Bulmaga Irina (medaliată cu bronz la Olimpiada de Șah – Tromso 2014, ELO maxim atins 2410), Cosma Elena Luminița (fostă Campioană Mondială de tineret, medaliată cu bronz la Olimpiada de șah 1988, 4 medalii la Campionatele Europene pe echipe, ELO maxim atins 2440), Cristina Foișor (Calificată la Cupa Mondială 2016, medaliată cu argint la Europenele pe echipe 1997, Elo maxim atins 2444), marile maestre Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu și Irina Ionescu. Lor li se alătură junioare de perspectivă, precum Cosman Andreea-Mărioara, Năstase Andreea-Cristina, Stanciu Andreea-Briana, Coman Emilia-Florentina și Cîmpean Andra. Delegația noastră este închisă de veterana Pancu Aurelia și de mezina Anghel Maria (Palatul Copiilor Constanța), campiona care, la nici 12 ani, este clar favorita publicului local.

În deschiderea Campionatului, pasionaților constănțeni de șah li se pregătește o surpriză deosebită: un concurs de șah în Piața Ovidiu din Constanța, în data de 26 mai, la ora 9.00. Invitat special, Campionul Mondial Anatoly Karpov.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *