Spread the love

De pe 26 iunie până pe 20 iulie, la Agigea are loc campania „Sterilizează și salvează”, un prim pas spre rezolvarea problemei câinilor comunitari într-un mod uman și eficient. Potrivit primăriei Agigea, pe parcursul celor 25 de zile câinii cu și fără stăpân din Agigea vor fi sterilizați, într-o campanie susținută de Animal Society/Four Paws, împreună cu Primăria și Consiliul Local Agigea.

„Toți ne dorim o comună fără animale pe străzi, dar vrem să rezolvăm această problemă într-un mod responsabil și mai ales uman. Cu ajutorul experienței și profesionalismului partenerilor noștri, avem toată încrederea că vom reuși să facem din Agigea o comună mai sigură pentru oameni și animale deopotrivă”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu.

Acesta a fost completat de dr. Gabriel Ignat, șeful proiectului „Sterilizează și salvează”: „Avem deja exemple concrete de localități unde, într-un timp rezonabil, problema câinilor străzii a fost rezolvată. Pentru a putea trece și Agigea pe această listă, avem nevoie atât de sprijinul autorităților locale, cât și de cel al cetățenilor. Locuitorii comunei Agigea trebuie să înțeleagă că sunt obligați de lege să-și sterilizeze câinii din gospodărie, dar și că tratarea cu blândețe și respect a câinilor nimănui este un gest de minimă umanitate, pe care toți ar trebui să-l facem. Metoda noastră de a rezolva problema animalelor străzii este singura certificată de Organizația Mondială de Sănătate și curând veți putea să-i testați eficiența”.

Potrivit Primăriei Agigea, Animal Society/Four Paws înseamnă o echipă care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor, dar și pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și animale, în general, având desfășurate până în prezent campanii de sterilizare în peste 50 de țări de pe 5 continente.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *