Campanie de donare de sânge: „Dă viață din viața ta!”

La fiecare trei secunde, una din trei persoane este în pericol și are nevoie să primească sânge, așa că este momentul să fim conștienți asupra importanței acestui gest pe care fiecare îl putem face măcar o dată de an! Din păcate însă, statisticile arată că sub 2% dintre români donează, asta în timp ce media europeană este de 6%.

De aceea, Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, anunță luni că au inițiat o campanie de conștientizare care poartă numele „Dă viață din viață ta! Donează sânge!”

„Să dăruim din sângele nostru semenilor noștri, cum Hristos a dăruit sângele său pentru mântuirea noastră”, este mesajul Arhiepiscopiei Tomisului, acum în preajma sărbătorilor de Paște.

Nevoia de sânge există în fiecare zi, iar printr-o simplă donare pot fi salvate trei vieți.

„Haideți să fim solidari. Nu doare, nu ne slăbește, ba din contră, studiile arată că cei care donează cu regularitate prezintă un risc redus de a dezvolta boli grave. Sângele este împrospătat, iar imunitatea organismului crește”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *