Spread the love

Peste un milion de semnături vor fi strânse în România, Republica Moldova și diaspora pentru Unire. Campania demarată de cele peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar se desfășoară în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 și constă în colectarea de semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

Peste un milion de semnături pentru modificarea Constituției României: să cuprindă o referire explicită la Unirea cu Republica Moldova!

Harnici precum un mușuroi de furnici, basarabenii bat România în lung și în lat și susținerea financiară aproape inexistentă este înlocuită de dorința sufletească, ambiția și motivația ca românii să înțeleagă că aceștia își doresc Unirea și că reparația istorică este o obligație națională.

CITEȘTE ȘI:

După județ, municipiul Constanța a adoptat o DECLARAȚIE DE UNIRE cu Republica Moldova

În aceste zile, militanții unioniști au ajuns pe litoral. Timp de trei zile (duminică, luni și marți) vor strânge semnături în stațiunile de pe litoral, pline de turiști, iar de marți seară vor reveni în zona montană. Campania este în toi și oboseala este rapid înlocuită de simțul datoriei: semnăturile trebuie strânse până la sfârșitul lunii iunie!

Grație minivacanței din aceste zile, campania se bucură de succes pe litoralul românesc, așa cum ne-a precizat președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

„Suntem într-un turneu prin toată România, prilejuit de începutul campaniei de strângere de semnături și profităm de această minivacanță. Mergem unde sunt toți românii activi! Astăzi suntem în Eforie și în Vama Veche, mai mergem mâine în Mangalia și Costinești și restul stațiunilor. În următoarele două luni trebuie să strângem un milion de semnături, pentru a modifica Constituția României, în sensul în care trebuie să existe o prevedere expresă privind ReUnificarea pașnică a neamului nostru! Feedbackul politic o să se vadă în momentul în care inițiativa va ajunge în Parlamentul României, dar băieții ăștia din politică sunt interesați de alte lucruri… cu penalii, cu șpăgile, cu amantele, nu sunt interesați de subiectul ReUnificării, desigur cu unele excepții…”, ne-a spus George Simion.

Zilele trecute, premierul României, Viorica Dăncilă, anunța faptul că acțiunile Comitetului interministerial pentru Centenar a pierdut startul, toate proiectele sunt în urmă și, prin urmare, România se prezintă, literalmente, jenant, din punctul de vedere al aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. Basarabenii unioniști sunt de aceeași părere, însă speră până la final ca subiectul ReUnificării să nu fie băgat sub preș.

„România se prezintă cu pantalonii în vine, cum era de așteptat, dar aș preciza că nu e vorba de toată România, ci de autoritățile statului, incompetente, care nu au produs nimic relevant în 27 de ani. Toate progresele au fost făcute prin sacrificial oamenilor și prin intermediul partenerilor externi, care ne-au tras după ei. Este păcat, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unirea, subiectul pentru care luptăm se încearcă să fie băgat sub preș. Sperăm că nu gustul acesta amar al incompetenței politice va rămâne la sfârșitul acestui 2018… Din păcate, este și vina noastră, pentru că ne alegem conducătorii pe care îi avem. Pe viitor trebuie să fim mult mai conștienți cu privire la puterea noastră la vot. Din partea clasei politice avem nepăsare, incompetență și lipsă de interes”, a mai spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

ReUnificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. De asemenea, potrivit unei consultări publice încheiată recent la Chișinău, la care au participat 79.742 de persoane, majoritatea locuitorilor din țara soră optează PENTRU Unirea cu România. Practic, dacă în Chișinău s-ar organiza un referendum privind ReUnirea cu România, 55 la sută dintre locuitori ar vota pentru, iar 45 la sută împotrivă, potrivit datelor finale ale consultării publice realizată în perioada 1 aprilie – 19 aprilie, la cererea Centrului Social – Politic European.

În altă ordine de idei, un sondaj realizat de Centrul de Cercetare Sociologică în această perioadă relevă faptul că cetățenii din Republica Moldova preferă să fie informați în limba română, ceea ce înseamnă că 10 TV, postul de televiziune unionist din Basarabia, este cel mai des urmărit! Potrivit sondajului CCSM, 71% dintre respondenți spun că se informează din surse în limba română, în timp ce doar 25% folosesc sursele de informare în limba rusă. De asemenea, 58% dintre respondenți spun că citesc știrile de pe Internet în limba română și doar 20% le citesc în limba rusă.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Chișinău, centrul românismului. „Adresăm clasei politice din cele două state și comunității internaționale Proclamația Marii Adunări Centenare pentru Reunire”!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *