Campania privind renașterea Festivalului de la Mamaia se mută la „Cerbul de Aur“! Tenorul constănțean Bogdan Oancea: „Mă duc pe terenul adversarului să strâng semnături“

Campania de strângere de semnături pentru readucerea la viață a celebrului Festival de la Mamaia se mută pentru câteva zile la Brașov. Mai exact, la Festivalul Cerbul de Aur, unde inițiatorul campaniei, tenorul constănțean Bogdan Oancea, va încerca să adune cât mai multe semnături atât de public, cât și de la artiștii români.

„Azi am primit acordul primarului orașului Brașov, George Scripcaru, pentru a strânge semnături în PIAȚA SFATULUI pe toată perioada desfășurării festivalului internațional CERBUL DE AUR, 29 august – 2 septembrie, pentru petiția RENAȘTEREA FESTIVALULUI MAMAIA. Mulțumesc pe această cale Primăriei Brașov pentru dovada de civism și sprijinul acordat acestui demers inițiat de mine“, a declarat Bogdan Oancea.

Întrebat de ce va merge tocmai la Brașov pentru a strânge semnături, tenorul constănțean a spus că, în primul rând, acolo vor fi foarte mulți artiști, care au fost implicați în Festivalul de la Mamaia, iar în al doilea rând pentru că este foarte multă lume.

 „Demersul meu a plecat de la ideea: „de ce se ține la Brașov, iar la Mamaia nu“. Practic, are legătură cu motivul nemulțumirii mele, acela că Guvernul a alocat bani doar pentru Festivalul Cerbul de Aur. Practic, mă duc pe terenul adversarului să strâng semnături“, a notat Bogdan Oancea.

Pentru că duce această bătălie de unul singur, strângerea de semnături este destul de anevoioasă. Tenorul constănțean spune că, până în prezent a adunat aproape 300 de semnături.

„Nu mi-am propus un număr anume. Vreau să adun cât mai multe. Oricâte vor fi, de Moș Nicolae îi fac un cadou premierului Viorica Dăncilă și mă prezint la dânsa la birou cu lista de semnături. Nu mă las până când Festivalul de la Mamaia nu va fi reluat. Dacă în 2019 Guvernul nu va aloca bani pentru reluarea festivalului, voi strânge semnături până când cei de la București nu își vor îndrepta atenția și spre noi. Eu nu vreau ca inițiativa mea să se transforme într-un proiect de lege ci doar să se aloce fonduri. E vorba doar de omenie și înțelegere din partea premierului și a ministrului Culturii. Eu vreau să demonstrez că se poate face un demers civilizat prin care să se vadă că există multă dorință, în special din partea artiștilor, de a revitaliza Festivalul de la Mamaia“, a punctat Bogdan Oancea, care este și dirijorul corului de copii „Armonia“.

Inițiatorul campaniei spune că până la Festivalul de la Brașov, constănțenii, și nu numai, pot să semneze duminică, 26 august, în parcul de la Gara Constanța, unde va avea loc, de la ora 18.00, spectacolul „Eu cânt pentru Festivalul Mamaia“, urmând ca în 9 septembrie să aibă o nouă acțiune, tot în Parcul de la Gară. Amintim că, Festivalul de la Mamaia este una dintre cele mai vechi și mai cunoscute rampe de  lansare în muzica românească. Începând din 1963, de-a lungul anilor, în cele peste 40 de ediții ale sale, Festivalul de la Mamaia a lansat nume mari ale muzicii uşoare și șlagăre de neuitat. Numai că, în cel mai pur stil românesc, tot ceea ce a fost bun a fost distrus. Așa că, în 2013, s-a tras cortina peste Festivalul de la Mamaia. După cinci ani, tenorul constănțean Bogdan Oancea a inițiat o petiție prin care cere Guvernului Dăncilă să aloce fondurile necesare învierii Festivalului de la Mamaia.

„Ca și constănțean, mă simt discriminat în țara mea pentru că un festival cu o tradiție uriașă ca cel de la Mamaia este lăsat să moară în timp ce la Brașov se cheltuie sume considerabile (aprox. 2.000.000 de euro din informațiile mele), pentru reluarea festivalului Cerbul de Aur“, a declarat pentru TOMIS NEWS tenorul Bogdan Oancea.

CITEȘTE ȘI:

Tenorul constănțean Bogdan Oancea vrea să învie Festivalul de la Mamaia. Premierul Dăncilă, rugată să aloce fonduri așa cum a făcut-o pentru Cerbul de Aur!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *