Campania de vaccinare s-a ÎMPOTMOLIT: ZERO persoane înscrise în 13 județe. Orban face apel la MOBILIZAREA primarilor

Treisprezece judeţe nu mai au nicio persoană pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, conform situaţiei de luni de pe platforma naţională de vaccinare. Aceste județe sunt Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani, Covasna, Gorj, Mehedinţi, Arad şi Bistriţa Năsăud. Dacă în unele judeţe, de exemplu în Vrancea, nu mai e nimeni pe listele de aşteptare de zile bune, la Buzău, pe de altă parte, e prima dată de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID când aceste liste sunt goale, deși în acest judeţ sunt disponibile peste 6350 de doze de vaccin. Nici în alte judeţe din ţară lucrurile nu stau mai bine, listele de aşteptare fiind aproape goale. De exemplu, în judeţul Maramureş figurează pe listele de aşteptare două persoane. Cele mai multe persoane care sunt înscrise pe listele de aşteptare pentru un vaccin anti-Covid, respectiv 12.600, sunt în judeţul Cluj.

În acest context, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că aleşii locali liberali, primari, viceprimari şi consilieri locali, în special din mediul rural, trebuie să se implice în campania de convingere a cetăţenilor să se vaccineze împotriva COVID-19. Orban a declarat luni, că atunci când centre de vaccinare mobile merg în comunităţi locale, atunci aleşii PNL să anunţe aceste evenimente pentru a creşte ponderea celor vaccinaţi.

Biroul Politic Naţional al PNL solicită implicarea în special a aleşilor locali ai PNL, e vorba de primari, viceprimari, consilieri locali, în special din urbanul mic şi din rural, implicare în campania de convingere a cetăţenilor să se vaccineze, să folosească ocaziile în care se vor deplasa centre de vaccinare mobile în comunităţile locale, să fie evenimente anunţate la care să crească semnificativ ponderea, în special celor din mediul rural, care urmează să se vaccineze”, a afirmat preşedintele PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.