Spread the love

Am ajuns la jumătatea campaniei „Curățăm Constanța noastră”, cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul Constanţa, anunță reprezentanții Primăriei.

Potrivit municipalității, până acum sute de constănțeni s-au alăturat demersului inițiat de Primăria Municipiului Constanța și foarte multe cartiere din oraș au fost igienizate și ecologizate.

Sute de școlari și preșcolari însoțiți de părinți și cadre didactice au avut grijă ca în curțile unităților de învățământ în care studiază să fie curățenie exemplară. Astăzi, au curățat Constanța micuții de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată”, cei de la Grădinița cu Program Prelungit „Lumea copiilor” și elevii de la Școala Gimnazială nr.14.

Asociațiile de proprietari au pornit și ele lupta împotriva gunoaielor. Până acum peste 70 de asociații de proprietari au participat la curățenia de toamnă.

Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi, ale firmei de salubrizare, precum și persoanele asistate social și cele care prestează muncă în folosul comunităţii au acționat în prima jumătate a lunii în următoarele zone: stațiunea Mamaia, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, Tomis I, Tomis II, Tomis III, Anadalchioi, Zona Peninsulară și centrul Constanței.

„Facem, din nou, apel la constănțeni să nu mai arunce gunoaie/resturi menajere la întâmplare. Persoanele surprinse că aruncă deșeuri pe spațiul public vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei. În paralel cu aceste acțiuni, se desfășoară campania „Constanța colectează selectiv“ prin care Primăria Municipiului Constanța invită constănțenii să conștientizeze obligațiile pe care le avem cu toții pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos. Doar prin aportul fiecăruia dintre noi, ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *